Vorige HR Events

#ZigZagHR Live: The Trend Edition

We trappen 2024 af met een knal én met een #ZigZagHR Live Event. We blikken terug, maar vooral vooruit. Dat doen we samen met HR experten, met onze #ZigZagHR Actua watchers én je leert trendsurfen. Waar liggen de grootste uitdagingen en opportuniteiten voor HR? En hoe kunnen we samen de toekomst van werk vormgeven? Dat is de insteek. Als jij mee wil schrijven aan het nieuwe narratief voor HR, dan mag je deze talkshow voor geen geld ter wereld missen!

Op zoek naar sleutels voor een duurzaam sociaal overleg

Hoe kan je sociaal overleg constructief, effectief en duurzaam maken? #ZigZagHR en Claeys & Engels nodigden vorige maand een tiental HR-experten van Belgische toonaangevende bedrijven uit voor een inspirerend gesprek. Lesley Arens en Olivier Wouters, advocaat-vennoot bij Claeys & Engels brachten hen samen op de kantoorboot in Gent.

Hoe geraak je naar een model dat vertrekt vanuit partnership in plaats van conflict? Misschien helpt het om naar sociaal overleg te kijken als een intellectueel interessante oefening, Stratego voor HR zeg maar. Zorg wel dat je het speelveld kent, de spelregels naleeft en je medespelers correct inschat en respecteert.

#ZigZagHR Live: Outlook 2023

De grootste uitdagingen voor HR in 2023? Het juiste talent aantrekken en behouden; zorgen voor continuïteit in een steeds veranderende wereld; de kosten explosie onder controle houden en zorgen dat de juiste skills aanwezig zijn in de organisatie. Maar ook op gebied van welzijn op het werk en arbeidswetgeving belooft 2023 een uitdagend jaar te worden.
Tijdens deze #ZigZagHR Live ging Lesley Arens in gesprek met Olivier Wouters, Managing Partner Claeys & Engels, over de belangrijkste wijzigingen in de arbeidswetgeving in 2023. Arne Coutteau, Lead HR Analytics Attentia, leert je kijken naar de stijgende absenteïsmecijfers door de bril van evidence based HR & HR Analytics. En waarom het zware gevolgen kan hebben als je je welzijnsbeleid louter op medewerkers en niet op leidinggevenden focust, kwamen we te weten dankzij Cédric Velghe, Managing Partner The Vigor Unit.

Connect & Learn: Coaching: De toekomst van HR is duurzaam!

Niemand weet wat 2023 zal brengen. En toch waagden we ons op deze laatste Connect & Learn van 2022 aan een aantal voorspellingen over de toekomst van HR. De toekomst van HR is duurzaam volgens Chris Wuytens, Managing Director Acerta Consult. Dat vertaalt zich in alle HR processen én het overstijgt de waan van de dag. Stefaan Van Hooydonck, founder van het Global Institute for Curiosity, richtte onze HR blik daarna op nieuwsgierigheid, waarom dat nog belangrijker wordt in 2023 en hoe HR nieuwsgierigheid kan stimuleren bij leiders en medewerkers. En na de pauze maakten we de vertaalslag naar de praktijk in een panelgesprek, samen met Inge Vervotte, afgevaardigd bestuurder en voorzitter van Emmaüs vzw en met Jan Van Acoleyen, Human Capital Leader Proximus.

Connect & Learn: Coaching: hype of hefboom?

Coaching is al jaren aan een enorme opmars bezig. Maar hoe effectief is coaching nu echt? In samenwerking met The Vigor Unit en het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) heeft Securex in 2022 een screening uitgevoerd op basis van de meest recente wetenschappelijke meta-studies. Op dit Connect & Learn event deelden ze die nieuwe inzichten in primeur.

Rond De Tafel: Zes hefbomen voor een Strategische Employee Experience

Hoewel Employee Experience in nagenoeg alle organisaties op de agenda staat, stellen we vast dat het nog te vaak geïsoleerde initiatieven zijn vanuit HR,  die niet gelinkt zijn aan de strategische ambities van de organisatie en daardoor niet op een duurzame manier uitgevoerd worden. Samen met delaware nodigde #ZigZagHR zes HR directors uit op de Kantoorboot in Gent om dieper in te gaan op deze uitdagingen en om inspiratie te tanken bij elkaar. Dat resulteerde in een whitepaper waarin we zes hefbomen aanreiken om tot een gedeelde, bedrijfsbrede Employee Experience visie en strategische aanpak te komen. 

#ZigZagHR Live @ Villa Molenhof

In de tweede editie van #ZigZagHR live ging Lesley Arens op zoek naar een nieuw draaiboek om talent aan te trekken, te binden en te boeien. Samen met Olivier Stroobant, managing director Stepstone België hadden we het over de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en rekrutering. Tim Doetjes, HR director SAP België deelde de belangrijkste sleutels om talent te engageren. Yentl Vandenbroucke, country manager Performanse gaf aan hoe je strategisch aan de slag gaat met je interne arbeidsmarkt en omdat we misschien wel het meeste kunnen leren van professionals die niets met ons eigen vakgebied te maken hebben, kroop Lesley ook in het hoofd van Syrco Bakker, chef kok van tweesterrenrestaurant Pure C. 

Lancering #ZigZagHR @ Oude Vismijn

Sedert 9 oktober 2019 waait er een nieuwe wind in het HR-landschap, want toen werd het startschot gegeven van #ZigZagHR in De Oude Vismijn.
Meer dan 120 HR rebels woonden het lanceringsevent live bij en namen het allereerste tijdschrift van #ZigZagHR mee naar huis. Een collector’s item 🙂
Hans Casier, HRD van Deme was onze allereerste #ZigZagHR-Wijze, het allereerste interview was met Rik Vera en butler Vincent Vermeulen was onze allereerste keynote speaker.

Connect & Learn @ Workero

Un Cahier d’étonnement, Workplace-as-a-Service en (g)een geïntegreerd HR beleid? Dat zijn alvast drie takeaways van deze Connect & Learn.
Heidi De Pauw, CEO Childfocus, beet de spits af als open-your-mind speaker. Dirk Paelinck, CEO Workero schudde HR wakker: jongere medewerkers willen maximum 30 minuten pendelen naar het werk. Daar moet je als HR ook rekening mee houden.
Van Frank Vander Sijpe, Director HR Research Securex, kregen we de primeur van de resultaten van een survey die Securex in de zomer van 2019 had gedaan. Olivier Wouters, advocaat en managing partner bij Claeys & Engels gaf duiding of een geïntegreerd HR-beleid voor werknemers en freelancers, juridisch bekeken al dan niet een goed idee is. En Mark van Assema, programmaleider Total Talent Management bij de VRT bracht een boeiende praktijkcase.

Connect & Learn @ Burgerij

Organisaties laten veel opportuniteiten liggen omdat ze te sterk gefocust zijn op vandaag, omdat ze te veel in het operationele blijven hangen en omdat ze hun medewerkers niet altijd de vrijheid (durven) geven om innovatief te zijn. Innovatie is nochtans cruciaal voor iedere organisatie maar het ‘gebeurt’ niet vanzelf en je ‘maakt’ een bedrijf ook niet innovatief. Hoe kan HR bijdragen aan het innovatievermogen van medewerkers en welke HR processen spelen een stimulerende of net een belemmerende rol? Dat was de insteek op dit Connect & Learn Event. En we brachten voor de gelegenheid Sergio Herman mee als open-your-mind keynote speaker.

Connect & Learn @ Red Loft

Een #ZigZagHR Connect & Learn op een avond in de ontluikende Gentse buurt tussen Tolhuis en dokken? Dat betekent een hoogst inspirerend event in de Redloft met een kwartet markante sprekers. Het thema: leiderschap anno 2020. Waarom zijn zovele bazen gebuisd? Hoe kan het anders? Inspiratie konden we tanken bij Bert Brugghemans, brandweercommandant zone Antwerpen; Cédric Velghe, managing partner The Vigor Unit, Sigrid Van den Berghe, head of L&D bij Lidl en Stijn Swijns van Kamp Waes.

#ZigZagHR Live @ Koolputten

Sedert 2022 kregen de Connect & Learn events een extra dimensie. #ZigZagHR live, onze HR talkshow was geboren. In de eerste editie ging Lesley Arens in gesprek met Marc Noppen, CEO UZ Brussel: hij beleefde de covid pandemie vanop de eerste rij en hij heeft daar heel wat lessen uit getrokken, in het bijzonder als het gaat over people management. Inger Verhelst, vennoot bij Claeys & Engels had het over telewerk en de impact daarvan op het welzijn van onze medewerkers, vanuit juridisch perspectief. En Ann Cattelain had het over het alarmerend aantal langdurig zieken en hoe we die trend kunnen.

Thank You Event @ TimesMore

#ZigZagHR zou nergens staan zonder haar partners die vanaf dag 1 in ons geloofden.
Daarom organiseerden we een heus thank you event om onze partners uitgebreid te bedanken voor het vertrouwen dat ze ons gegeven hebben.
Dank je wel! Oprecht!

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Graag samen een event organiseren?

Graag samen een event organiseren?