Over #ZigZagHR.

Een nieuwe wind doorheen het HR landschap.

De maandelijkse  events en het HR vaktijdschrift #ZigZagHR zijn het vervolg op het gelijknamig boek van Lesley Arens en Lisbeth Claus #ZigZagHR, waarom de beste HR geen HR meer is – uitgegegeven door Pelckmans Pro in oktober 2018.

Du choc des idées jaillit la lumière (Nicolas Boileau).

Lesley Arens (1974) en Lisbeth Claus (1951), twee ‘straffe madammen’ met een heel verschillende achtergrond en carrière, zijn in 2017 samen een internationaal project aangegaan: het schrijven van een HR-managementboek, alsof de wereld zat te wachten op nog eentje meer…

Dit boek zou nooit tot stand gekomen zijn zonder hun persoonlijke tegenstrijdigheden en het sterke netwerk dat Lesley en Lisbeth wereldwijd hebben opgebouwd. 

Rethink | Reboot | Retool HR.

#ZigZagHR houdt bedrijven, organisaties en HR een spiegel voor met als kernboodschap dat het bestaande HR niet meer volstaat en een extra dimensie moet krijgen om te evolueren naar wat Lesley en Lisbeth omschrijven als ‘progressief HR’.

We moeten nieuwe manieren van denken én doen in HR verkennen. Dat is de essentiële boodschap van #ZigZagHR, maar dan wel zonder bruggen op te blazen. 

Van een boek naar een community.

Door hun visie neer te schrijven in een boek hebben Lesley en Lisbeth een #ZigZagHR-Community in beweging gebracht: een dynamisch en heterogeen ecosysteem van HR en niet-HR professionals die over de grenzen van hun eigen bedrijf innovatieve oplossingen bedenken en uitwisselen.

Over Lesley En Lisbeth.

Lesley Arens #ZigZagHR

Lesley Arens

Lesley Arens heeft zelf een #ZigZagHR-Parcours achter de rug: als marketeer startte ze haar loopbaan in learning & development, eerst in het formele onderwijslandschap aan het roer van het consortium volwassenenonderwijs, later van VOV, de grootste onafhankelijke community voor HR en learning & development in België. Na een korte tussenstop van 2 jaar bij HRbuilders, toenmalig marktleider in HR interim management, koos ze resoluut voor het ondernemerschap en organiseert ze sedertdien exclusieve netwerkevents over leiderschap, levenslang leren en HR.

Lisbeth Claus

Lisbeth Claus is professor management en global HR aan Willamette University in Oregon (VS). Ze bouwde – vooral in de VS – een opmerkelijke carrière uit, aanvankelijk als HR manager, later in de academische wereld.  Als wereldvermaard expert in employer duty of care trekt ze door 4 continenten om werkgevers in te lichten over hun plicht om reizende medewerkers te beschermen.

Een vraag voor Lesley of Lisbeth?

Neem gerust contact met ons op.

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR