Over #ZigZagHR

Een nieuwe wind doorheen het HR landschap.

De maandelijkse  events en het HR vaktijdschrift #ZigZagHR zijn het vervolg op het gelijknamig boek van Lesley Arens en Lisbeth Claus #ZigZagHR, waarom de beste HR geen HR meer is – uitgegegeven door Pelckmans Pro in oktober 2018.

Du choc des idées jaillit la lumière (Nicolas Boileau).

Lesley Arens (1974) en Lisbeth Claus (1951), twee ‘straffe madammen’ met een heel verschillende achtergrond en carrière, zijn in 2017 samen een internationaal project aangegaan: het schrijven van een HR-managementboek, alsof de wereld zat te wachten op nog eentje meer…

Dit boek zou nooit tot stand gekomen zijn zonder hun persoonlijke tegenstrijdigheden en het sterke netwerk dat Lesley en Lisbeth wereldwijd hebben opgebouwd. 

LA09 073 min

Rethink | Reboot | Retool HR.

#ZigZagHR houdt bedrijven, organisaties en HR een spiegel voor met als kernboodschap dat het bestaande HR niet meer volstaat en een extra dimensie moet krijgen om te evolueren naar wat Lesley en Lisbeth omschrijven als ‘progressief HR’.

We moeten nieuwe manieren van denken én doen in HR verkennen. Dat is de essentiële boodschap van #ZigZagHR, maar dan wel zonder bruggen op te blazen. 

Van een boek naar een community.

Door hun visie neer te schrijven in een boek hebben Lesley en Lisbeth een #ZigZagHR-Community in beweging gebracht: een dynamisch en heterogeen ecosysteem van HR en niet-HR professionals die over de grenzen van hun eigen bedrijf innovatieve oplossingen bedenken en uitwisselen.

Het team

LA09_076-min.jpg

Lesley Arens

Founder - Sales - Content

Op basis van haar eigen parcours geraakte Lesley er steeds meer van overtuigd dat loopbanen anders vorm kunnen, zullen en moeten krijgen. Ze ‘zigzagde’ over grenzen van sectoren en bedrijven heen met leren en connecteren als grootste drijfveren en ze is vastberaden om een nieuwe wind te laten waaien door het HR-landschap.

CCaroline-Dupont-Photography_210917nr125322-1-scaled.jpg

Luc De Decker

Hoofdredacteur

Luc werkte enkele jaren als eindredacteur bij Trends, maar de rode draad doorheen zijn loopbaan ligt bij HR. Hij stond mee aan de wieg van enkele HR-bladen in Vlaanderen en was jarenlang redactiedirecteur van HR Square. Met #ZigZagHR trekt hij nu volop de kaart van de ‘reader experience’: inspireren met visie, research en cases van binnen én buiten HR.

geraldine-zigzag.jpg

Geraldine Huybrechts

Event coordinator

Geraldine is een freelance event manager, social media coach voor vrouwelijke ondernemers en een netwerker pur sang. Het is dankzij Geraldine dat we elke maand te gast zijn op een inspirerende locatie en dat alles op wieltjes loopt tijdens de Connect & Learn events.

Evelien-Gillis.jpg

Evelien Gillis

Lay-out en huisstijl

Evelien Gillis is grafisch ontwerpster: ze ontwikkelt conceptuele huisstijlen zowel voor klanten uit de culturele sector als voor commerciële zaken en heeft een grote liefde voor boek- en tijdschriftontwerp. Sinds 2018 ontwerpt ze voor eigen studio Goldmund alles wat de nodige typografische zorg verdient. Het ontwerp van het spiksplinternieuwe tijdschrift is haar verdienste.
Caroline-Dupont01.jpg

Caroline Dupont

Fotografe

Spontaan, relax en professioneel. Zo voert ze haar opdrachten uit. Huwelijken en gezinsportretten zijn niet zo haar ding.
Maar voor de rest staat ze open voor elk zot idee dat op haar pad komt, zoals #ZigZagHR.