Loading Events

« All Events

 • Dit event is afgelopen.

#ZigZagHR Live – The BBQ Edition

26 juni @ 15:00 - 21:00

€200 – €250

#ZigZagHR Live – The BBQ Edition

#ZigZagHr kantoorboot | Stropkaai 68 - 9000 Gent

26 juni 2023

15u00 - 21u00

#ZigZagHR Live – The BBQ Edition

In februari keken we tijdens #ZigZagHR Live – Outlook 2023 vooruit naar de grootste uitdagingen voor dit jaar. We zijn halverwege, tijd om de balans op te maken: waar lagen HR professionals de afgelopen maanden wakker van? We vroegen het aan onze HR Community, doken in de cijfers en analyseerden de meest gelezen artikels. Op basis daarvan zien we 3 duidelijke trends: Hoe zorgen we dat alles betaalbaar blijft met de stijgende loonkosten? Hoe dragen we zorg voor het (financieel) welzijn van onze mensen? En hoe blijven we als HR professional zelf bij in deze snel veranderende wereld? 

Tijdens de BBQ Edition van #ZigZagHR Live reiken we jullie voor elk van deze topics inspiratie en concrete handvaten aan. 

Programma

 • 15u00 – 15u30: Welkom

 • 15u30 – 16u15: De impact van financieel welzijn op de werkvloer
  Financieel welzijn. Werkgevers zetten hier (nog) niet op in. Nochtans wijzen wetenschappelijke studies op de belangrijke invloed ervan op prestaties op de werkvloer. Kristel Minten, senior HR project manager Acerta vertelt hoe je hiermee aan de slag kan gaan en hoe een loonbeleid dat autonomie-ondersteunend werkt hierbij kan helpen.

 • 16u15 – 17u00: Een futureproof mobiliteitsbeleid: wat je zeker moet weten
  De toekomst van mobiliteit is groen. Vanaf 2023 wijzigt de autofiscaliteit grondig. Quinten Vandermeulen (co-founder Mbrella) over de impact van de veranderende fiscaliteit op de bedrijfskost; over flexibele mobiliteit als must have in the war for talent en over het belang van EV analytics. 

 • 17u00 – 17u30: pauze

 • 17u30 – 18u15:  Fietsleasing als onderdeel van het mobiliteits-en welzijnsbeleid 
  Bedrijven zullen steeds meer flexibiliteit moeten bieden in hun verloningspakket rond mobiliteit. De bedrijfswagen blijft de meest aangeboden optie, maar ook de bedrijfsfiets zit in de lift, onder meer dankzij fietsleasing. Goed voor de portemonnee, goed voor het milieu en goed voor het welzijn, zeggen Wim Floré en Tom Maes van o2o Bicycle Leasing. 

 • 18u15 – 19u00: Het Deloitte Human Capital Report: de essentie 
  Ieder jaar is het uitkijken naar het Global Human Capital Trends Report, een must read voor iedere HR professional. Kruip mee in het hoofd van Yves Van Durme, Global Human Capital Leader en ontdek de belangrijkste trends in HR voor 2023 & beyond.

 • 19u00 – 21u00: BBQ op het dek van onze #ZigZagHR Kantoorboot

Sprekers

Kristel Minten

Acerta
Kristel is senior HR project manager bij Acerta Consult. Ze werkt voor klanten van Acerta consult vooral rond welzijn en HR processen. Naast coördinatie van grotere HR projecten bij klanten, geeft Kristel ook workshops rond welzijnsacties, leiderschap en tactische HR.

Quinten Vandermeulen

Mbrella
Quinten Vandermeulen werd als laatstejaarsstudent handelsingenieur aan de Universiteit van Gent gebeten door de startup-microbe. Hij besliste om daarmee deel te nemen aan Vlajo’s ideeënwedstrijd Start Academy. Dat was meteen het begin van zijn ondernemerstraject. Vandaag staat Quinten aan het roer bij Mbrella. Deze startup biedt een HR-platform dat werkgevers toelaat om op een eenvoudige en flexibele manier het mobiliteitsluik van verloningen te beheren.

Tom Maes

o2o Bicycle Leasing
Bij o2o Bicycle Leasing willen ze zoveel mogelijk mensen aan het fietsen krijgen.Een enthousiast team met één gezamenlijke passie: de fiets. Intussen groeide o2o Bicycle Leasing uit tot een geolied team boordevol fietsfanaten. Ze houden niet van ter plaatse blijven trappen, maar willen werken aan een bloeiende fietscultuur. Tom Maes maakt als managing partner deel uit van dit enthousiast peloton.

Wim Flore

o2o Bicycle Leasing
Het leven is zoals fietsen zegt Wim: Om in evenwicht te blijven moet je bewegen. Wim Floré en zijn broer Koen, maakten tijdens hun ingenieursstudies al hun eigen speed pedelec avant la lettre, toen al waren ze ervan overtuigd dat de (elektrische) fiets een vervoermiddel zou worden die koning auto kan overtreffen. Al fietsend kwamen ze op het idee van fietsleasing. Dat moet ergens in 2016 geweest zijn. Hun fietspassie, de affiniteit met B2B en de fiscale hefboom, bleken de ideale combo om o2o Bicycle Leasing op te starten.

Yves Van Durme

Deloitte
Yves Van Durme is Global Human Capital Leader bij Deloitte. Zijn jarenlange ervaring in veranderingsmanagement combineert hij met eigenzinnige visies op menselijke dynamieken die hij meeneemt uit zijn jeugd in Afrika en zijn carrière als topsportcoach. Hij werkt graag aan leiderschap en organisatieontwikkeling vanuit een holistische benadering.

Locatie

#ZigZagHR Kantoorboot

Stropkaai 68 - 9000 Gent

Inschrijven

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Partners

Dit event werd mee mogelijk gemaakt dankzij deze partners:

Details

Date:
26 juni
Time:
15:00 - 21:00
Cost:
€200 – €250
Event Category: