Loading Events

« All Events

  • Dit event is afgelopen.

Levenslang leren. Op zoek naar een ander narratief – Zaventem

2 juni 2023 @ 08:00 - 17:00

iStock 1364544694

Levenslang leren. Op zoek naar een ander narratief – Zaventem

Brasserie De National, Du Roy de Blicquylaan 7, 1933 Zaventem

2 juni 2023

Vanaf 12u00

Levenslang leren. Belgen doen het niet graag en als we de onderzoeken mogen geloven, doen ze het veel te weinig en vinden ze dat eigenlijk ook niet problematisch. In verhouding tot de rest van Europa hinkt België achterop waardoor ons land onvoldoende voorbereid is op de toekomst. Als er al geleerd wordt, beperkt zich dat tot opleidingen in het kader van de huidige job, bij voorkeur tijdens de werkuren en betaald door de werkgever. Het loopbaanperspectief ontbreekt nagenoeg volledig. Wie niet werkt, volgt doorgaans geen opleidingen. 

Dergelijke communicatie helpt natuurlijk niet om het belang van levenslang leren ‘op de kaart’ te zetten en het zet al helemaal niet aan tot actie. 

Klopt die negatieve berichtgeving wel? Misschien leren we veel meer, maar wordt het niet altijd als dusdanig gepercipieerd en dus ook niet geregistreerd. Tijdens een heuse Skilling Roadshow trekken we dwars door het land en gaan we in gesprek met HR professionals en bedrijfsleiders, op zoek naar een ander narratief. Want Belgische werkgevers zijn met 34% veruit de grootste aanbieder van opleidingen voor werkenden. Dat blijkt uit een studie van Randstad. Levenslang leren is wel degelijk een realiteit, maar vooral op de werkvloer. 

In een reeks van drie Rond-De-Tafels bekijken we levenslang leren met de bril van de werkgevers & HR. Geen analyse van het probleem , want analyses zijn er al genoeg. Wij engageren ons tot concrete antwoorden.

Programma

  • 12u00 – 12u30: Onthaal
  • 12u30 – 16u30: Rond-De-Tafel & lunch
  • 16u30: Netwerken

Het is niet meer mogelijk om hiervoor in te schrijven.

Wil je graag ook eens aansluiten bij een Rond-De-Tafel? Mail naar [email protected]

Locatie

Brasserie De National

Du Roy de Blicquylaan 7
1933 Zaventem

Partners

Dit event werd mee mogelijk gemaakt dankzij deze partner:

web RAN line blue

Details

Date:
2 juni 2023
Time:
08:00 - 17:00
Event Category: