Dit zijn de winnaars van de #ZigZagHR ZoHRo Awards 2024

Donderdag 30 mei 2024 reikten we voor de tweede keer de #ZigZagHR ZoHRo Awards uit tijdens Unmask Your Talent, hét HR-event waarop we HR professionals en HR teams uitgebreid in de spotlight zetten. Talent has been unmasked. Dit zijn de winnaars van 2024

Employee Recognition Award: UZ Brussel

Bij UZ Brussel staan de medewerkers centraal in een resultaat georiënteerde omgeving. Iedereen staat er met de voeten op de grond, zelfs de CEO Marc Noppe die zich bijzonder toegankelijk opstelt. HR ondersteunt vanuit de achtergrond en faciliteert een bottom-up werking. Initiatieven zoals Villa Veerkracht, een locatie waar medewerkers preventief terecht kunnen voor mentale ondersteuning, het feit dat een aantal medewerkers 50% van hun tijd kunnen vrijmaken om in te zetten op AI ontwikkelingen, het fUZefest dat voor én door medewerkers georganiseerd wordt, maken hun waarderingsbeleid concreet. En dat ze op een krappe arbeidsmarkt geen problemen ervaren om medewerkers aan te trekken, bewijst dat hun employee recognition haar vruchten afwerpt en dat ze de terechte winnaar zijn in deze categorie.

Met dank aan Arteel

KMO HR Project Award: Ecofrost

Met hun intern communicatieplatform houden ze medewerkers op de hoogte én geëngageerd: in de app worden alle relevante nieuwsberichten, werkplanning en opleidingen gedeeld, maar medewerkers zetten de app ook in om te connecteren met elkaar, aan te geven wanneer ze overuren willen presteren. Bovendien is de app ook toegankelijk voor jobstudenten en flexwerkers. Er wordt rekening gehouden met ieders voorkeur en toch geraken alle shifts ingevuld. Omdat veel kandidaten geen rijbewijs hebben, werd een carpool functie geïntegreerd. Het volledige project werd op een bijzonder korte doorlooptijd gerealiseerd.

Met dank aan Unique België

HR Freelancer of the Year: Marc De Leeuw

Marc koos 14 jaar geleden voor een loopbaan als HR Freelancer. Hij wordt door de jury omschreven als een doener, die durft te challengen, altijd op de lange termijn denkt met een opvallende can do mentaliteit en sterk in stakeholdermanagement. Marc werkte onder andere voor Deceuninck als HR manager Central Europe vanuit Duitsland; bij Barry Callebaut vanuit Polen en momenteel is hij aan het werk bij Arlanxeo waar hij het voor het Duitse team een robuuste HR structuur mag neerzetten en een nieuw HR Operating Model heeft ontworpen. Hij ondersteunt daarnaast de Gentse start-up AmphiStar (Spinoff UGent) met het opzetten van een HR-beleid. AmphiStar wil op basis van een nieuwe technologie van afval additieven maken voor cosmetica en reinigingsproducten.

Met dank aan HR Talents

The one to watch: Soukaina Bouddount

Soukaina koos resoluut voor haar eigen pad. Al van tijdens haar studies koos ze ervoor om studentenjobs te doen op verschillende HR afdelingen (Stad Antwerpen, CM, AS Watson). Tijdens haar eerste werkjaren kwam de interesse voor alles wat loonbeleid is en begon ze op eigen initiatief een benchmark oefening. Ze opteerde heel bewust voor een freelance-statuut en specialiseerde zich in Compensation & Benefits. Vandaag daagt ze in die hoedanigheid bedrijven uit over hun loonbeleid, helpt hen bij optimalisering ervan, ze geeft les aan KDG, ze organiseert Comp&Ben talks om andere HR professionals te inspireren én binnenkort komt haar eerst boek uit “Belonen met impact”. En ja, ze is nog steeds maar 27!

Met dank aan VDAB

Employee Well-being Award: Dstny

Geen HR for HR bij Dstny, maar een HR aanpak rond well-being die bijdraagt aan de groei van het bedrijf. Voor het meten van de impact van de well-being strategie maakt Dstny gebruik van de Vitaminsatwork analysetool, ontworpen ism Bert Schreurs (VUB). Deze tool is ontstaan binnen Dstny zelf, toen CEO Daan De Wever een aantal jaren geleden merkte dat hij door de snelle opeenvolging van acquisities en steile groei van het bedrijf, zijn ‘human capital’ aan het kwijtraken was. De jury was onder de indruk van de bevlogenheid van de CEO, de betrokkenheid van medewerkers, het feit dat het well-being beleid data-driven én wetenschappelijk onderbouwd is. Job wellbeing = customer wellbeing = company wellbeing.

Met dank aan The Circle of Wellbeing

The Learnatic Award: Cegeka

Personal development en ownership staan ingeschreven in de waarden van het bedrijf en leren heeft een centrale plaats bij Cegeka. Medewerkers zijn er met andere woorden CEO van hun eigen carrière. Om fit for the future te blijven in de snel veranderende IT wereld werd een L&D beleid uitgewerkt met 4 bouwstenen: Learn more (classroom training, events, e-learning, zelfstudie); Share more (kennis zoeken en delen); Grow more (zelfreflectie, assessments, coaching, mentoring) en Experience more (een uitdagend project, jobrotatie, experimenteren). Leren is in de hele employee journey verwerkt gaande van hiring, onboarding, talent conversations, skill assessments, mentoring,…

Met dank aan TriHD

HR team of the year: Agristo

Het West-Vlaamse Agristo is sedert 2016 verdubbeld in aantal medewerkers en uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Het HR team heeft deze groei mee gefaciliteerd. De people strategie is volledig, met oog voor de lange termijn en schaalbaarheid. Ook de heldere (speelse) manier van communicatie met de potatoholics maakte het voor iedereen duidelijk waar het bedrijf naartoe gaat. Agristo werkt zowel op cultuur, strategie als structuur en altijd staat de medewerker centraal. De arbeidsmarktkrapte zien ze als opportuniteit om nog inclusiever te werken (Talent Access project). Met hun Agristo academy met verschillende campussen per site creëren ze een leercontext waarbinnen de Potatoholics kunnen goreien én ze zetten in op innovatieve arbeidsorganisatie en maken daarmee de transitie naar een stroomsgewijze organisatie waar ze meer regelvermogen bij de teams willen leggen en hen end-to-end laten werken. HR begeleidt het volledige transformatietraject.

Met dank aan Group S

Lifetime Achievement award: Karin Van Roy

Karin startte haar carrière aan de balie, maar besefte al snel dat dit niets voor haar was en maakte de overgang naar AB Inbev, waar ze uiteindelijk in HR terechtkwam en doorgroeide naar People Director. Na een korte tussenstop bij Pelican Rouge startte ze in 2016 bij Arvesta waar ze het bedrijf mee transformeerde naar de moderne organisatie die het op vandaag is. Karin wordt door haar teamleden op handen gedragen omdat ze hen alle kansen biedt om zich te ontplooien. “Karin laat bedrijven groeien door een sterke HR strategie” (woorden van Eric Lauwers, CEO crops). “Dankzij haar expertise en enorme betrokkenheid, heeft Karin HR binnen Arvesta op een heel hoog niveau getild. Met haar inspirerend leiderschap speelt Karin een cruciale rol binnen het groei en succesverhaal van Arvesta. En Karin is een gerespecteerd professional, maar daarnaast een zeer fijne collega als mens. Karin is de max (Niek Depoorter, CEO Arvesta).

Met dank aan Lijncom

partners
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER