Podcasts zijn ein-de-lijk ook in Vlaanderen doorgebroken. Er zijn ondertussen meer mensen die podcasts maken dan dat er mensen zijn die al die podcasts kunnen beluisteren, de ene al wat beter en professioneler dan de andere.

Dé podcast die je als HR-professional MOET beluisteren is natuurlijk #ZigZagHR Brainpickings. Elke week kruipt Lesley Arens in het hoofd van een inspirerende gast(e) of een HR expert(e) om daar ideeën, inspiratie, best & next practices te stelen waarmee jij aan de slag kan in jouw organisatie of in jouw HR-team.

En omdat we het meeste kunnen leren over HR van professionals die daar op het eerste zicht helemaal niets mee te maken hebben, selecteerden we voor jou deze 4 verrassende podcasts:

Waarom freelancers meer aan het stuur zitten van hun loopbaan

Lisbeth Imbo

We verklappen je alvast 3 learnings uit één van de eerste podcasts die Lesley Arens ooit opgenomen heeft:

  1. A.L.L.E.S begint met nieuwsgierigheid;
  2. De beste vraag is de waarom-vraag;
  3. In elke hoek zit een waarheid.

Lesley had het met Lisbeth over blauwe plekken, over duracell batterijen en over learnatics. Maar ook over het belang van investeren in een netwerk dat ruimer is dan je eigen vakgebied. Waarom freelancers volgens Lisbeth Imbo meer aan het stuur zitten van hun loopbaan en wat we kunnen leren van Nederlanders? Dat ontdek je in deze podcast!

CCD 200701nr140940 min

Lisbeth begon haar loopbaan als journaliste op de VRT, waar ze vanaf 2000 de duidingsprogramma’s op radio 1 versterkte. Als kind schreef ze speeches voor denkbeeldige oscar overwinningen en dook ze samen met haar vader in de politieke en maatschappelijke actualiteit tijdens de uitzending van ‘De zevende dag’. Nu zit ze iedere zondag aan de andere kant van het televisiescherm, samen met Lieven Verstraeten.

De zeven vinkjes man

Dewi Vande Vyver

Een boeiend en vooral kritisch gesprek over de zeven vinkjes man, over digitalisering, over politiek, over ondernemen, over het gebrek aan vrouwen in tech, over STEM en creativiteit, over mentale gezondheid en ASS, over genderneutraliteit en diversiteit, over anders zijn en anders naar de dingen kijken, over inclusief talent management, over vrouwelijke rolmodellen, over accordeon spelen én over Barbara Streisand. Een aanrader!

ZZ S02 Dewi VanDeVyver export.Still001

Als je niet leert, ga je dood

Peter Goossens

België is een land van bourgondiërs. We eten graag, we drinken graag. Maar leren we ook graag? Hoe belangrijk is leren voor een sterrenchef? En wat kan jij daar als HR professional van leren.

Peter Goossens vertrouwt jou in deze podcast zijn vijf sleutels voor succes in ondernemen én in ontwikkelen toe: één daarvan is dat leren een vereiste is om te overleven. Leren als een spons, noemt Peter Goossens het. Want als je niet leert, ga je dood!

CCaroline Dupont Photography 210706nr163931 min

Peter Goossens is de Godfather van de Belgische gastronomie. In 1992 opende hij het legendarische ‘Hof van Cleve’. Sindsdien won hij zowat alle prijzen die er te winnen zijn. Hij is niet alleen een rolmodel voor veel andere chefs maar ook een bevlogen ambassadeur voor heel wat jonge koks. We hebben het over de belangrijkste mijlpalen in zijn professioneel leven, over het belang van jezelf heruit te vinden om aan de top te blijven staan, over stress en werkdruk die daar ongetwijfeld mee gepaard gaat en over het belang van bijblijven en leren.

Leiderschapslessen van Roberto Martinez

Tom Saeys & Christophe Stienlet

Onze persoonlijkheid bestaat uit vele schuifjes, maar we trekken doorgaans hetzelfde schuifje open. Leiderschap betekent ook andere schuifjes openen. Net zoals acteurs doen om zich in te leven in een nieuwe rol. Daarom kroop Lesley Arens in het hoofd van twee improvisatie acteurs:

Christophe Stienlet ken je allicht uit tv-series als Familie, Flikken, Thuis en Vermist. Of van het kinderprogramma Schuif Af (nostalgie) en Foute Vrienden. Sinds 2017 is hij ook stadionomroeper bij de thuiswedstrijden van het Belgisch voetbalelftal. En hij coacht professionals in feedback en leidinggevenden.

Ballonfluisteraar Tom – Bibo – Saeys ondersteunt zaakvoerders van kmo’s in leiderschap en communicatie, en past daarvoor technieken toe die hij geleerd heeft in zijn vorig professioneel leven als internationaal ballonkunstenaar. Vandaag is hij nog altijd goochelaar, acteur en improvisator.

CCaroline Dupont Photography 210108nr164921 min

Ongeveer 2 jaar geleden brachten de Rode Duivels gans België in extase door derde te worden op het WK 2018 in Rusland. In de match om het brons walste België over Engeland met heerlijk voetbal. Christophe Stienlet was erbij. Hoe Roberto Martinez erin slaagde het elftal toch te motiveren om zich zo hard in te zetten tegen Engeland na hun nederlaag tegen Frankrijk, ontdek je in deze podcast. Beklijvend!

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER