PARTNERCONTENT

TRIXXO Jobs, ‘fun’ werkgever met een maatschappelijke missie

In de competitieve uitzendsector is het voor uitzendbedrijven van essentieel belang om zich te onderscheiden, niet alleen als uitzendpartner, maar ook als werkgever. TRIXXO Jobs begrijpt deze uitdaging maar al te goed. De organisatie komt al jaren naar buiten als stabiel groeibedrijf en als aantrekkelijke werkgever, maar is het afgelopen jaar ook enkele strategische partnerships aangegaan. Die partnerships laten hen toe om niet alleen hun jarenlange expertise aan te tonen, maar ook om op maatschappelijk vlak het verschil te maken.  

“Jaarlijks groeit maar liefst 45% van onze bedienden door naar een andere functie”, aldus Jennifer De Keersmaecker, algemeen directeur van TRIXXO Jobs. “Bovendien tonen we ons engagement met de sponsoring van de TRIXXO Arena en het TRIXXO Theater, waar we regelmatig gratis tickets aanbieden aan medewerkers, klanten én uitzendkrachten. Onze memorabele personeelsevenementen, waarmee we een hechte gemeenschap creëren die onze bedrijfscultuur versterkt, mogen zeker niet onvermeld blijven.” Hard werk wordt beloond bij TRIXXO Jobs, dat is een zekerheid.

Trixxo NachtVanDeUitzendkracht 20240315 WEB 030

Unieke evenementen

“We pakken wel vaker uit met bijzondere evenementen, niet alleen voor ons eigen personeel. Op vrijdag 15 maart verrasten we met de Nacht van de Uitzendkracht in de Hasseltse discotheek Versuz. Een onvergetelijke avond in samenwerking met Hogeschool PXL en Versuz, als een grote dankjewel en eerbetoon aan alle uitzendkrachten. En die ‘alle’ mag je gerust letterlijk nemen. Werkzaam via TRIXXO Jobs of niet, onze deuren stonden open voor iedereen die als tijdelijke werkkracht actief is.”

Het idee achter dit unieke evenement? TRIXXO Jobs viert dit jaar haar 10de verjaardag en TRIXXO zou TRIXXO niet zijn als ze hiervoor niet groots wilden uitpakken.

“Uitzendkrachten vormen een grote groep werknemers die nog te vaak over het hoofd worden gezien. Voor elk beroep is er wel een ‘Dag van…’, denk aan de Dag van de Leerkracht, Dag van de Management Assistant, enzovoort. Wij vonden dat het hoog tijd was om ook uitzendkrachten, binnen onze sector een groep van onschatbare waarde, eens in de spotlight te plaatsen.”

Voordelen van uitzendwerk

Uit de meest recente cijfers van Federgon blijkt dat er in 2022 maar liefst 744.649 tijdelijke werkkrachten actief waren in België, waarvan 488.562 uitzendkrachten en 302.689 jobstudenten. 64,95% van het totale aantal uitzendkrachten was werkzaam in Vlaanderen, 25,62% in Wallonië en 9,43% in Brussel. Het aantal uitzendkrachten steeg in 2022 ook nog eens met 2,5% t.o.v. 2021.

“In 2023 voerden we een tevredenheidsonderzoek uit bij 2.500 uitzendkrachten die tewerkgesteld zijn via TRIXXO Jobs. Deze enquête leverde zeer positieve resultaten op, een bevestiging voor onze dagelijkse inzet! Maar liefst 83% van de respondenten bleek tevreden over onze dienstverlening en 80% zou anderen aanbevelen om beroep te doen op onze diensten.

Met de Nacht van de Uitzendkracht wilden we een positief licht werpen op uitzendwerk. Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan uitzendwerk. Zo is het dé springplank voor starters, kansengroepen en kandidaten die nog zoekende zijn naar hun carrièrepad of verschillende ervaringen wensen op te doen. Bovendien is uitzendwerk de gedroomde opstap naar vast werk.

Tegelijkertijd is een uitzendkracht een flexibele aanvulling voor bedrijven omdat ze waardevolle hulp bieden zonder lange termijnverplichtingen, waardoor bedrijven snel kunnen inspelen op veranderingen en tegelijkertijd hun kosten kunnen beheersen. Daarnaast brengen uitzendkrachten vaak nieuwe perspectieven en vaardigheden met zich mee, waardoor ze waardevolle toevoegingen zijn”, aldus Jennifer De Keersmaecker.

Samenwerking met Hogeschool PXL

In 2023 ging de TRIXXO Group ook een partnership aan met Hogeschool PXL. Een match made in heaven, zo blijkt. “We hebben gemeen dat we beiden werken met en voor mensen. Samen streven we ernaar om de overgang van de schoolbanken naar een carrière te vergemakkelijken. Dat doen we door regelmatig aanwezig te zijn bij PXL. Aanwezig in de vorm van het TRIXXO Jobkot, een plaats waar studenten op een toegankelijke manier terechtkunnen voor ondersteuning bij hun zoektocht naar een (studenten)job, maar ook voor cv- en sollicitatieadvies.”

Verder organiseren TRIXXO en PXL ook samen workshops waarin studenten hun cv en sollicitatieskills kunnen verbeteren en geeft TRIXXO er gastcolleges omtrent dit onderwerp. “Studenten zijn dé talenten van de toekomst en we hebben er alle baat bij om hen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Door rechtstreeks in interactie te treden met de studenten blijven we als uitzendbedrijf ook up-to-date over hun leefwereld en motivatie.”

Getuigenissen

Michelle Willekens, Quality & Training Manager bij TRIXXO Jobs, begeleidde de studenten tijdens verschillende workshops en gastcolleges.

“De samenwerking met PXL is bijzonder waardevol. De passie van de docenten waar we mee samenwerken is voelbaar en werkt aanstekelijk. Het is geweldig om te zien dat we samen kunnen brainstormen om onze samenwerking nog verder te versterken. Ons doel is namelijk om een partnership te creëren waarin twee werelden samenkomen.

Tijdens mijn eerste gastcollege bij de afdeling Toegepaste Psychologie merkte ik al op dat de studenten actief en betrokken waren. Ze werkten goed mee en stelden gerichte, doordachte vragen. Ze namen ook initiatief, bijvoorbeeld door persoonlijk hun cv af te geven en actief sollicitaties op te volgen.

We hebben de studenten begeleid bij het ontwikkelen van een sterk curriculum vitae dat hun vaardigheden en ervaringen op een overtuigende manier weergeeft. Daarnaast hebben we hen geholpen bij het verfijnen van hun elevator pitch, zodat ze zichzelf krachtig kunnen presenteren aan potentiële werkgevers. We gaven praktische tips over hoe ze zich kunnen onderscheiden van andere sollicitanten en opvallen in een competitieve arbeidsmarkt. Tot slot hebben we uitgebreid gesproken over hoe zich voor te bereiden op een eerste sollicitatiegesprek, inclusief het belang van onderzoek doen naar het bedrijf en het oefenen van veelvoorkomende interviewvragen.”

Getuigenis van een student eerste jaar Toegepaste Psychologie aan Hogeschool PXL.

“Tijdens de sollicitatietraining bij Hogeschool PXL, georganiseerd door TRIXXO Jobs, kregen we tips over hoe we sollicitaties best aanpakken. Deze tips omvatten niet enkel het sollicitatiegesprek zelf, maar ook de voorbereiding hierop en het onderhouden van het contact achteraf. We hebben ook geleerd om een cv op te stellen en welke punten hierbij belangrijk zijn.  

Ik vond de workshop zeer interessant. Aangezien ik volgend jaar al een eerste stage heb, vond ik het heel belangrijk om te leren over solliciteren. De workshop heeft me geholpen om me goed voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Voor mij was alles nieuw, ik wist echt niets over solliciteren. Ik had zelfs geen cv, dus het was superhandig om hier meer over te leren.”

Zelfs tijdens de Nacht van de Uitzendkracht nam TRIXXO Jobs haar missie om iedereen kansen op de arbeidsmarkt te bieden uiterst serieus. Ze organiseerden voor aanvang van het feest nog een inspirerende workshop voor alle PXL-studenten. “De studenten de geheimen van een succesvolle carrièrestart laten ontdekken, daar zetten we ons graag voor in.”

Inclusie en gelijke kansen

“TRIXXO Jobs gelooft in inclusie, in het bieden van kansen aan iedereen, en in het creëren van een arbeidsmarkt die voor iedereen toegankelijk is. Onze initiatieven zijn een weerspiegeling van deze overtuigingen. We zijn er trots op om een verschil te maken, niet alleen voor uitzendkrachten, maar voor iedereen die op zoek is naar een kans om te groeien en te bloeien in hun carrière.”

Bekijk hieronder de aftermovie van Nacht van de Uitzendkracht

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER