Leading the skills-based pack

Op 9 november bracht TechWolf 25 HR directors samen in Valke Vleug, een hedonistische wijnhoeve, ontworpen door veelvuldig bekroond en internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen.

Werk wordt zo complex en alles verandert zo snel dat het cruciaal is om inzicht te hebben in het talent dat je als organisatie in huis hebt. En skills vormen daarbij de bouwstenen.

In hoge resolutie leren kijken naar je workforce

Traditioneel talent management, zoals we dat sinds de jaren 90 kennen – gestandaardiseerd, proces-gedreven, gecentraliseerd en in silo’s – volstaat niet meer om als organisatie wendbaar en futureproof te zijn. We moeten in hoge resolutie naar onze workforce leren kijken.

Niet vanuit een supply-chain insteek waarbij je mensen beschouwt als inwisselbare ‘resources’, maar vertrekken vanuit skills.

Dat betekent dat je weet welke skills je als bedrijf morgen en overmorgen nodig zal hebben én welke skills je vandaag al in huis hebt. We moeten daarvoor met een andere bril naar het probleem kijken, met de bril van technologie.

Webp.net compress image 26 4

Ondertussen zijn steeds meer bedrijven overtuigd dat we de switch moeten maken naar een skills-gebaseerde manier van werken. Anette Böhm (KBC) en Kris Legroe (Telenet) kregen de focus op data in hun organisatie naar omhoog en de appetijt groeit ook bij andere bedrijven zoals Orange, Agfa Gevaert, Umicore, Cegeka, Barco,…

Webp.net compress image 25 6

TechWolf teamleden aanwezig op het event vlnr:

  • Pieter De Saeger, Director Customer Solutions
  • Jeroen Van Hautte, Co-Founder, CPO & CTO
  • Andreas De Neve, Co-Founder & CEO
  • Anabel De Vetter, Marketing Director
  • Mikaël Wornoo, Co-Founder & COO
  • Samy Ben Said, Enterprise Sales Associate
  • Julius Schelstraete, Sales Development Representative

Kris Legroe (Telenet) licht toe waarom hij gestart is met skills-based werken, hoe hij dat verder uitgerold heeft, waar Telenet vandaag staat, wat de verdere plannen zijn én hoe ook jij daarmee aan de slag kan gaan.

Anette Böhm licht toe wat de aanleiding was bij KBC om in skills te investeren, wat dat betekent voor de medewerkers, waarom skills-based werken volgens haar de toekomst is en wat de rol van technologie daarin is.

Meer weten?

Herbeleef de HR-talkshow van Techwolf: Leading the skills-based pack

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER