PARTNERCONTENT

Kom aan boord en blijf

Het is intussen oud HR-nieuws: gelukkige medewerkers blijven langer aan boord. Maar hoe hou je mensen vitaal in deze tijden van personeelstekort? Anna Smets, Director Business Solutions bij Workplace Options, licht haar visie toe.

Haal voordeel uit het potentieel

Retentie begint al bij de aanwerving. Veel organisaties staren zich blind op competenties van kandidaten. Wij raden aan om de focus te verleggen naar hun talenten. Laat vacatures gedeeltelijk open voor persoonlijke invulling. Door mensen ruimte te geven voor hun eigenheid, passie en talent, werf je productieve en duurzaam inzetbare profielen aan.

Besteed bij de aanwerving ook aandacht aan de fit met je bedrijf. Past de persoonlijkheid van de kandidaat bij je organisatie? Matchen jullie waarden? Goed begonnen is half gewonnen.

Vind je geen geschikte medewerkers? Durf met een open blik te kijken naar het onbenut arbeidspotentieel van senioren, mensen met een beperking, nieuwe Belgen,… Geef mensen de kans om hun potentieel te benutten en verrijk er je organisatie mee.

Help je mensen zich vitaal te voelen

Personeelstekort, hybride werken, geldzorgen: allemaal factoren die wegen op de schouders van je medewerkers. Wil je geen mensen verliezen, besteed dan aandacht aan hun mentaal en fysiek welzijn. Bied je mensen de veilige ruimte om signalen te geven als ze het moeilijk hebben. Stel je medewerkers gerust dat je organisatie niet veroordelend is tegenover psychische problemen. Stimuleer een gezonde levensstijl. Reik de nodige ondersteuning aan. Draag zorg voor jezelf en voor je personeel.

Het beste moment voor een vitaal retentiebeleid is NU.

>> Contacteer Anna Smets voor een vrijblijvend intakegesprek, en je bent vertrokken!

CCaroline Dupont Photography 211216nr121354 Anna Smets Voorkeur 1 min 1

Workplace Options ondersteunt bedrijven wereldwijd in welzijnsoplossingen voor medewerkers en hun gezinsleden. Het is WPO’s missie om organisaties toekomstbestendig en succesvol te maken, door zorg te dragen voor hun mensen.

logo workplace options
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER