PARTNERCONTENT

Kiezen voor een EAP is expliciet prioriteit geven aan het welzijn van alle medewerkers

Mijn deur staat altijd open …

Per definitie vinden we binnen de HR-teams vooral mensen met een groot hart voor mensen.
De huidige rol van een HR-business partner, manager of director, is permanent in ontwikkeling, en ‘agile’ is het toverwoord.

Het is echter niet eenvoudig om zich voortdurend aan te passen aan ‘permanente verandering’, en altijd met een passende oplossing voor de dag te komen. Dit geldt zowel voor ‘de business’, als voor HR. De werkdagen zijn te kort, de taken en hulpvragen zijn legio. Een voorval op het werk of op het thuisfront kan maken dat je medewerker het tijdelijk moeilijk heeft.

Werkgevers beseffen steeds meer dat inzetten op de ondersteuning van welzijn op het werk loont, maar dit mag niet ten koste gaan van de HR-medewerkers die elke dag paraat staan voor hun collega’s.

Het is heilzaam wanneer je als HR-team member een beroep kan doen op een Employee Assistance Programma waarvan je de dienstverlening complementair kan inzetten, en naar wie je met een gerust hart je medewerker kan doorverwijzen.

Je deur mag dan altijd ‘open’ staan, het is belangrijk om ook je eigen grenzen te erkennen en te benoemen.

Kiezen voor een EAP is expliciet prioriteit geven aan het welzijn van alle medewerkers.

Menselijk Kapitaal Centraal

Met een Employee Assistance Programma (EAP) begeleidt Workplace Options medewerkers en hun gezinsleden naar meer veerkracht, door hen op een holistische manier de aangepaste ondersteuning te bieden.

Master-psychologen en gecertificeerde coaches, maar ook work-life consulenten bieden hulp waar en wanneer dit ook maar nodig is, 24u/24. Het EAP helpt medewerkers, maar ook managers en de organisatie om bewuster om te gaan met de impact van stress op de werkvloer, en om coping-strategieën te ontwikkelen om hier beter mee om te gaan, zodat ze elke dag het beste van zichzelf kunnen geven.

We ondersteunen bedrijven en organisaties en bouwen mee aan een hedendaags welzijnsbeleid waarin menselijk kapitaal centraal staat. Het fundament van zo’n EAP zijn de ervaren, deskundige professionals die dag en nacht klaar staan om de gepaste ondersteuning te verlenen: onze gedreven psychologen, work-life experten en coaches stellen ons in staat om 24u/24u een toegankelijke en holistische dienstverlening te leveren aan uw medewerkers.

Meer info www.workplaceoptions.com op of via [email protected]

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER