PARTNERCONTENT

De toekomst van talent management kneden

Anouk Van de Velde, General Manager Lincoln BeLux omschrijft zichzelf als een industrieel beest, geboren en getogen in een ondernemersnest. Ze is afkomstig uit Gent, maar verhuisde in haar tienerjaren naar Frankrijk waar ze internationale expertise opbouwde in commerciële, general en interim management functies in diverse sectoren. In 2014 keerde ze terug naar België, twee jaar later werd ze Consultant bij Lincoln BeLux en sinds oktober 2020 is ze er General Manager. We hebben afspraak in een trendy hotel in Gent voor een boeiend gesprek over employability, safety zone en duurzaam talent.

Ondernemerschap en innovatie in een traditionele sector

“Geef me een kader en ik spring eruit”, gaat Anouk Van de Velde enthousiast van start. “Lincoln is in België nog niet zo bekend, maar op groepsniveau kunnen we bogen op ruim 30 jaar ervaring . We begeleiden al jaren Talenten doorheen hun volledige professionele lifecycle en brengen die expertise nu ook naar het niveau van de organisaties om samen duurzame inzetbaarheid te realiseren. Onze ervaring, in combinatie met ondernemerschap, een data gedreven aanpak en een sterke focus op menselijke vaardigheden is wat ons typeert als Talent Management Advisors.

“Onze hashtag #WhenTalentComesFirst is echt niet toevallig gekozen. Lincoln België fungeert als Talent Lab voor de hele groep: hier lanceren we nieuwe producten en diensten, zoals bijvoorbeeld het Talent Insider Program.”

Anouk Van de Velde, General Manager Lincoln BeLux

Talent verduurzamen

“Het metier van rekrutering en talentmanagement is aan het veranderen. Professionals nemen hun loopbaan in eigen handen en bedrijven zijn op zoek naar andere manieren om Talenten aan te trekken en te helpen ontwikkelen. Dat vraagt een innovatieve visie en aanpak en die rol vullen wij in met Lincoln”, vertelt Anouk.

“We blijven weg van transactionele rekrutering en connecteren op een proactieve en vooral heel persoonlijke manier met Talenten en organisaties. We hechten daarbij veel belang aan het creëren van een heuse ‘psychological safety zone’ voor de Talenten die we begeleiden. We willen weten wat er echt speelt op de werkvloer. Alleen zo kan je een goed inzicht bieden in de context en een perfecte connectie garanderen tussen HR, de business en de Talenten zelf.

“Voor ons is het essentieel om Talenten te verduurzamen en hun inzetbaarheid te garanderen. Vanuit die visie begeleiden we Talenten zowel op individueel niveau als op dat van de organisatie. Employability garanderen is de nieuwe troef voor Talent Attraction!”

Anouk Van de Velde, General Manager Lincoln BeLux

Talent Representation faciliteren

“Op organisatieniveau maken we intern pro-actief talentmanagement mogelijk door talent vertegenwoordiging (talent representation) te faciliteren. We zetten in op duurzame relaties met zowel bedrijven als Talenten, geloven in de kracht van netwerken en het uitbouwen van een ecosysteem. We investeren met andere woorden veel tijd in talent. Dat is overigens ook onze belangrijkste KPI, vanuit de overtuiging dat het rendement volgt op langere termijn”, besluit Anouk.

+++

NIEUW Talent Insider Programma

Het Lincoln Talent Insider Program wil de connectie tussen de vitale Talenten en het bedrijf optimaliseren, hun intrinsieke motivatie blootleggen en hun inzetbaarheid vergroten en verduurzamen.

Het Talent Insider Programma biedt:

  • een blauwdruk en/of diagnose van uw Talent Community
  • een traject op maat van 3 + 9 maanden voor uw Key Talents
  • een omkaderde pragmatische aanpak met duidelijke deliverables

Meer info via +32 2 669 04 47 of [email protected]

70 71 lincoln TALENT INSIDER 210 × 287 mm
CCaroline Dupont Photography 230425nr120004 Anouk Van de Velde Lincoln voorkeur min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER