fbpx

Connect & Learn 20/2: Next practice Lidl: High 5 Leadership

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In februari 2020 staat leiderschap centraal bij #ZigZagHR. Op het Connect & Learn event van 20 februari gaan we op zoek naar de essentie van leiderschap en Sigrid Van den Berghe, Head of Learning & Talent Development bij Lidl België & Luxemburg zal op dit Connect & Learn event delen hoe het HR-team van Lidl haar leidinggevenden ondersteunt om samen met meer dan 10.000 medewerkers de LIDL droom te realiseren: door duidelijk te communiceren, door hun medewerkers te helpen ontwikkelen, door hen naar betere resultaten te leiden, door hen vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, en last but not least, door verantwoordelijkheid op te nemen en het goede voorbeeld te geven. Kortom, door een High 5 leider te zijn.

Sigrid licht een tipje van de sluier:

Bij Lidl Belux bouwen we elke dag aan onze gedeelde droom: Wij willen de favoriete winkel zijn in BeLux waar jong en oud slim komt kopen en bewust bouwt aan een lekkere levensstijl.

Hiervoor hebben we straffe leiders nodig die samen met onze teams deze droom helpen te verwezenlijken.

As leaders, it’s our goal to make a team full of stars, a starteam

Een 4-tal jaar geleden introduceerden we daarom High 5 Leadership, ons  eigen leiderschap model bestaande uit 5 universele, herkenbare en tastbare waarden.

Maar er is veel meer aan het bewegen binnen Lidl: net zoals vele andere organisaties, zijn ook wij in volle transformatie: van transactioneel leiderschap in een control & command cultuur naar transformationeel leiderschap waarbij inclusie, empowerment, ownership, trust en agile meer zijn dan buzzwords.

Wat ik met jullie wil delen, is de weg die we bij Lidl tot nu toe hebben afgelegd (met ups-and-downs, en daar zal ik heel open over zijn) en de weg die we nog te gaan hebben…

Tot dan?

High 5,

Sigrid 😉

PS: het volledige programma en inschrijven kan via deze link

TIP: Als #ZigZagHR Abonnee krijg je op elk event 50 euro korting! Aboneer je hier

 

Gerelateerde artikels.

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief