PARTNERCONTENT

Zo uit je je waardering voor je team met het ideale eindejaarsgeschenk

Het laatste kwartaal is aangebroken, 2022 vloog alweer voorbij. Veel bedrijven beginnen deze maand met het plannen van eindejaarsgeschenken voor hun personeel. Het jaareinde is namelijk de uitgelezen gelegenheid om je waardering te uiten. Maar wat is nu het ideale eindejaarsgeschenk voor je werknemer?

Om deze vraag te beantwoorden, voerde Kadonation een onderzoek uit bij 2000 Belgische en Nederlandse loontrekkenden (*).

En wat bleek? Bedrijven worden vooral gul in december: zeven op de tien Vlaamse werknemers krijgen een eindejaarscadeau.

In Wallonië en Brussel is dat zes op de tien. Nederland scoort het best: acht op de tien medewerkers ontvangen daar een geschenk.

Trakteer je je medewerkers graag op een extraatje in december, maar weet je niet wat te geven? Kadonation schonk al aan meer dan 150.000 medewerkers de grootste glimlach.

Onze opvallendste inzichten delen we graag met jou. Zo komen we samen tot het perfecte eindejaarsgeschenk.

Voor elke medewerker het juiste cadeau

Kerst en Nieuwjaar zijn de gelegenheden waarop medewerkers het vaakst een cadeau verwachten. Volgens het onderzoek (*) blijkt dat 43% van de werknemers een geschenkbon verkiest. De reden? Die bon schenkt hen keuzevrijheid. Vooral een cadeaubon die inzetbaar is bij diverse winkels, scoort bijzonder hoog op de tevredenheidsbarometer.

Ook fysieke geschenken stemmen medewerkers gelukkig. Slechts één op de tien werknemers geeft aan ontevreden te zijn met een fysiek cadeau. Cadeaus met een goedkope uitstraling of die niet aansluiten bij de behoeften van de ontvanger zijn daarbij de belangrijkste redenen. Belangrijk dus om te focussen op kwalitatief hoogstaande producten en een uitpak-ervaring die bijblijft.

Cash is en blijft een klassieker. Belangrijke kanttekening hierbij is dat cash niet het meest fiscaalvriendelijke geschenk is, noch voor de werkgever, noch voor de werknemer. Je verliest bovendien het verrassingseffect doordat het mee vermeld staat op de loonbrief. Een minder persoonlijk geschenkmoment dus.

+++

Welk bedrag wordt per werknemer besteed aan een eindejaarsgeschenk? Uit interne cijfers (**) blijkt dat medewerkers voor de eindejaarsperiode een personeelsgeschenk ontvangen met een gemiddelde waarde van 45 euro. Zo kan je gaan voor een cadeaubon, fysiek geschenk – of gewoon allebei!

+++

Personaliseren is dé sleutel tot succes

Gepersonaliseerde geschenken zorgen voor dat extra beetje verwondering en worden volgens ons onderzoek het meest geapprecieerd (*). Door je medewerkers met een persoonlijke boodschap te laten weten dat je hen waardeert, tover je gegarandeerd een nóg grotere glimlach op hun gezicht.

Hoe maak je je cadeau persoonlijk?

  • Voeg de naam van je medewerker toe aan het cadeau: een kleine moeite die absoluut loont.
  • Uit je waardering via een welgemeende dankjewel, al dan niet digitaal met een (video)boodschap bij het geschenk. Betrek eventueel directe collega’s. Peer-to-peer waardering doet een medewerker tenslotte groeien en bloeien.
  • Pas je huisstijl toe op het cadeau. Ook hiervoor zit je goed bij Kadonation. Personalisatie tot in de puntjes? Dat kunnen we voor je regelen.

Ga voor duurzaam

Wil je écht scoren, schenk dan een cadeau met een positieve impact op maatschappij en milieu. Denk aan: lokale leveranciers, duurzame producten of initiatieven met een hart voor de wereld. Door de keuze bij je werknemer te leggen, zorg je er ook voor dat cadeaus niet onaangeroerd op zolder verdwijnen. Ook dat is duurzaamheid! Schenk je team dus vrijheid door te kiezen voor een Kadonation Cadeaubon. Wist je trouwens dat je die ook digitaal kan afgeven?

Bij Kadonation planten we per 100 euro aan geschenken één boom met WeForest. Zo plantten we intussen ruim 100.000 bomen en onze honger is op dat vlak zeker nog niet gestild.

Het juiste geschenk op het juiste moment, op een vlotte en eenvoudige manier: vertrouw op Kadonation!

() Onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting bij 2000 medewerkers in België en Nederland, februari 2021. (*) Interne analyse op meer dan 150.000 verkochte geschenken.

+++

Waarom kiezen voor Kadonation?
Personeelsgeschenken vanuit één platform

Bij Kadonation geloven ez in twee dingen: waardering en eenvoud. Waardering, want je werknemers verzorgen brengt voordelen mee voor iedereen. En eenvoud, want we vinden dat geschenken geven ook voor bedrijven een pak efficiënter en schaalbaarder kan. Daarom bouwden we een innovatief en gratis platform: Kadonation Select.

  • Beheer je personeelsgeschenken, kosten en facturen op één plek.
  • Verras je medewerkers met originele en gepersonaliseerde geschenken.
  • Laat die vervelende administratie aan ons over.

En het beste van alles? Kadonation Select kost je geen cent. Beloon je medewerker met een eindejaarsgeschenk waar je blij van wordt. Waar wacht je nog op?
MEER INFO op de website van Kadonation

XX FOTO 64 65 EXPERT Kadonation LOGO

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER