#ZigZagHR-proof boeken: gelezen & goedgekeurd!

Luc De Decker heeft weer heel wat boeken verslonden, voorgeproefd, samengevat en goedgekeurd. Deze pareltjes leg je volgens de hoofdredacteur van #ZigZagHR best bovenaan op je leesstapel:

Thuisvoordeel – Koen Blanquart

Butts-in-seats-management is dood, zo constateert ondernemer Koen Blanquart (een Belg met New York als thuisbasis). In het tijdperk van het hybride werken en samenwerken over verschillende tijdszones heen, blijken het chronometreren van de aanwezigheid en andere verschijnselen van controlebegerig micromanagement niet bijster efficiënt. In dit no-nonsense boek zet hij keurig gedetailleerd uiteen hoe we plaatsonafhankelijk werken, ook in een internationale context, in goede banen kunnen leiden.

Uitgeverij Pelckmans

<<>>

Waarom zou ik je moeten vertrouwen? – Derk Egeler, Joost Manassen & Maikel Batelaan

Vertrouwen is verbinden door los te laten, zo orakelde Jeroen Ouweland, Global Senior Partner bij Clifford Chance, al eerder. Drie Nederlandse ondernemers annex consultants maken duidelijk dat het hoegenaamd niet om een mythisch orakel gaat, maar dat vertrouwen juist de sleutel aanreikt voor iedere zakelijke relatie, in het bijzonder voor de relatie tussen werkgever en medewerker. Smaakvol vormgegeven, aangenaam leesbaar en vooral buitengewoon inspirerend.

Uitgeverij Brandt

<< >>

Tien keer met pensioen – Rowan Siskens

De Nederlander Rowan Siskens is nog niet eens 30 en is al met pensioen – of toch een korte tijd met pensioen. Hij past immers de agile methodiek toe op zijn leven: hij organiseert zijn leven flexibel in periodes van cycli van een aantal jaar. Tijdens elke cyclus leer en werk je, daarna geniet je van een moment van rust (of pensioen). Het gevolg? Je hoeft je dromen niet eindeloos uit te stellen, je staat bewuster in het leven en je bent effectiever in je werk. Een kleine bijbel om groots te leven.

Uitgeverij Business Contact

<< >>

Welke kleur heeft jouw parachute? Gouden Jubileumeditie – Richard Bolles & Katharine Brooks

Zo’n 4 jaar na het overlijden van de Amerikaanse carrièregoeroe Richard Nelson Bolles (1927-2017) zorgt Katharine Brooks (Vanderbilt University) voor een alweer noodzakelijke update van het populairste loopbaanhandboek wereldwijd. In dit geval is de renommee terecht, de publicatie bulkt van nuttig advies voor werkzoekenden, loopbaanplanners en carrièreswitchers in het Google-tijdperk. Ook tips bij een sollicitatie via Zoom worden niet vergeten.

Uitgeverij Nieuwezijds

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: The Trend Edition

25 januari 2024

Ook interessant

LEES MEER