• Wellbeing in HR
  • >
  • #ZigZagHR live over welzijn op het werk: dit heb je allemaal gemist!

#ZigZagHR live over welzijn op het werk: dit heb je allemaal gemist!

We nemen je graag even mee terug naar de allereerste editie van #ZigZagHR live, onze nagelnieuwe HR talkshow waarin Lesley Arens boeiende gasten uitnodigt rond de tafel, op de sofa of op het dek van de #ZigZagHR Kantoorboot in Gent. Op 22 januari 2022 streken we neer in De Koolputten en zoomden we in op welzijn op het werk, een thema dat overal hoog op de agenda staat. Ongetwijfeld ook bij jou!

In het het hoofd van Marc Noppen: Vermijd eminence based management

De allereerste gast van de allereerste #ZigZagHR Live was Marc Noppen. Als CEO van het UZ Brussel was hij bevoorrechte getuige van de strijd tegen covid. In zijn boek ‘Gewoon Anders, een vurig pleidooi voor een ongewone gang van zaken’ blikt hij terug én vooruit op de coronacrisis. Want uit iedere crisis zijn natuurlijk lessen te trekken. Een bijzonder aangenaam gesprek met een bijzonder aangename man over welzijn, over leiderschap, over leiderschap in crisistijden, over serendipiteit en natuurlijk ook over people management en HR.

👀 Bekijk hier onder het volledig gesprek

In het het hoofd van Inger Verhelst: De impact van telewerk op welzijn

De prominente plaats die telewerk de afgelopen twee jaar heeft gekregen, zal ook na de coronapandemie behouden worden. In meer of mindere mate. De toekomst van werk zal hybride zijn. We zullen dus op zoek moeten hoe we de positieve gevolgen van telewerk kunnen maximaliseren en de negatieve gevolgen ervan minimaliseren.

De lessons learned van de afgelopen twee jaar zullen in de nabije toekomst aanleiding geven tot een nieuw wetgevend kader en vernieuwde afspraken tussen sociale partners. Zolang er geen specifieke welzijnsverplichtingen zijn voor het telewerken of hybride werken, is er dus nood aan een aangepaste aanpak. Daarom hebben we Inger Verhelst, vennoot bij Claeys & Engels, uitgenodigd. Over de algemene welzijnsverplichtingen, de specifieke welzijnsverplichtingen in het kader van telewerk en de belangrijkste aandachtspunten vanuit juridisch standpunt.

👀 Bekijk hier onder het volledig gesprek

In het hoofd van Ann Cattelain: Re-integratie langdurig arbeidsongeschikten

Vandaag telt België bijna een half miljoen langdurig zieken op arbeidsleeftijd. Dat is 6,4% van de bevolking tussen 20 en 65 jaar, dat kost onze maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljard euro én het doet de vraag rijzen of werkbaar werk überhaupt wel bestaat. Bovendien voorspelt men nog een verdere toename in de nasleep van de COVID-pandemie. Als we naar een werkzaamheidsgraad van 80% willen, zullen we maximale vooruitgang moeten boeken bij deze kwetsbare groep. Het goede nieuws is dat – in tegenstelling tot wat nogal vaak wordt aangenomen – langdurig zieken helemaal niet fulltime inactief wíllen blijven. Het slechte nieuws is dat minder dan de helft van de langdurig zieken nog terugkeert nadat ze 3 maanden ziek zijn geweest. Na 2 jaar ziekte is dat zelfs amper 10%.

Dat kan anders én moet anders. En dat vindt ook Ann Cattelain, CEO van Federgon, de federatie van private arbeidsmarkt bemiddelaars en HR dienstverleners. In dat kader heeft Federgon een actieplan opgemaakt met 12 concrete aanbevelingen. Samen met Ann Cattelain gaat Lesley in dit gesprek op zoek naar oplossingen.

👀 Bekijk hier onder het volledig gesprek

<<>>

Schrijf nu in voor de volgende #ZigZagHR Live!

Op 17 mei gaan we op zoek naar een Nieuw Draaiboek voor Talent Acquistion. Lesley Arens gaat dan in gesprek met 3 HR experts en met Syrco Bakker, chef kok van twee sterren restaurant Pure C. Pure C is een satelliet van aanstormend talent: jonge chefs komen er ervaring opdoen, krijgen de kans om boven zichzelf uit te stijgen en van zodra ze er klaar voor zijn, groeien ze door. Wat kan jij daar als recruitment manager, talent acquisition specialist, employer branding expert, HR generalist of leidinggevende van leren? Heel veel! Ongetwijfeld!
👉 SCHRIJF HIER IN

<<>>

Benieuwd hoe onze events verlopen?

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van de vorige editie van #ZigZagHR live

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR