#ZigZagHR Boekenselectie: Zelfmanagement

De ideale dag

Paul en Carolien Van Den Bosch
Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts – 232 blz., € 24,99

Als we ons nu eens van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat lekker in het vel zouden voelen? Ken je het geheim van zo’n ideale dag? Is er een formule voor? Een absurde vraag, maar je kan wel bepaalde gewoonten kweken en richtsnoeren volgen om je ideale dag zo vaak mogelijk te beleven. Die tips krijgen we aangereikt van topsportcoach Paul Van Den Bosch (medeoprichter van Energy Lab) en zijn dochter Carolien (trainer bij Better Minds at Work). Ze geven inzichten in voeding, beweging, rust, werk, stress en mentaal welzijn.

XX FOTO 117 BOEKENCOVER De ideale dag BL

<<>>

De F1-maatschappij

Leon Schaepkens
S2 Uitgevers – 187 blz., € 20

“We hebben alles, maar missen veel”, aldus strafpleiter Jef Vermassen in De F1-maatschappij. Ook de Nederlandse managementgoeroe Ben Tiggelaar komt aan het woord in dit moeilijk samen te vatten boek. Leon Schaepkens, zelf ook niet in één aanspreektitel te vangen (leiderschapsexpert, consultant, therapeut,…), zoekt uit wat een leuk en gezond leven in de weg staat. Wat put ons uit? En hoe kunnen we wel gelukkiger gaan leven? Hij spreekt tevens de politiek aan: er zijn meer investeringen nodig in onze basisbehoefte aan verbondenheid.

XX FOTO 117 BOEKENCOVER De F1maatschappij S2

<< >>

Leven in crescendo

Stephen Covey & Cynthia Covey Haller
Uitgeverij Business Contact – 302 blz., € 24,99

Kijk niet achterom, je belangrijkste verwezenlijking komt nog. Meer nog: leef volgens dit credo ongeacht je leeftijd. Zeg niet te gauw: ik ben te jong of te oud hiervoor. Dit boek werd in de steigers gezet door Stephen Covey (van de klassieker De zeven eigenschappen van effectief leiderschap) en mee geschreven en afgewerkt door diens dochter Cynthia. Hoe leef je in crescendo en niet in diminuendo? Het kan altijd beter. Een opsteker, maar ook alarmsignaal, vooral voor wie denkt dat zijn hoogtepunten al achter zich liggen.

XX FOTO 117 BOEKENCOVER Leven in crescendo

<<>>

Inspiratie – Hoe we tot grootse prestaties komen

Ap Dijksterhuis
Uitgeverij Prometheus – 356 blz., € 25

De belofte in de ondertitel – Hoe we tot grootse prestaties komen – is te hoog gegrepen. Toch geeft de Nederlandse professor Psychologie Ap Dijksterhuis heel wat (boeiende) inzichten om tot inspiratie te komen en op die manier ook aan de nodige bouwstenen te geraken om de hand aan de ploeg te staan. Hij put vooral uit vele voorbeelden uit de kunstwereld, maar ook het management en het gewone werk en leven kan hier baat bij vinden. En de inspiratie zelf? Vooral een gevolg van al het werk voordien, zo luidt de nuchtere conclusie.

XX FOTO 117 BOEKENCOVER Inspiratie Ap Dijksterhuis LM KH

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER