#ZigZagHR Boekenselectie: Over het muurtje

Mijn Frankrijk

Bart Van Loo
Uitgeverij Bezige Bij – 1328 blz., € 49,99

Vandaag wordt de naam van Bart Van Loo in één adem uitgesproken met zijn bestseller De Bourgondiërs, maar ook voordien was hij uiteraard al een begenadigd schrijver. Als fervent francofiel schreef hij vier boeken over literatuur, gastronomie, erotiek en chanson bij onze zuiderburen. Je hoeft niet eens van Frankrijk te houden om je te laten meeslepen door dit kwartet, dat nu gebundeld is onder de laconieke titel Mijn Frankrijk. Erudiete tour d’amour en veel méér.

XX FOTO 119 BOEKENCOVER Mijn Frankrijk Bart Van Loo BBDS

<<>>

Jeanne

Katherine J. Chen
Uitgeverij Boekerij – 416 blz., € 22,99

Aanvankelijk hadden we de reflex: nóg een boek over Jeanne d’Arc? En dan nog weggemoffeld onder de veilige mantel van een roman? We krijgen liever klare wijn geschonken: fictie óf non-fictie. Het blijkt fictie die weliswaar niet naadloos, maar wel verhelderend aansluit bij de historie. Met de kunde van Katherine J. Chen wordt dit een meerlagig verhaal dat heel wat kritische vragen naar boven woelt. Een vrouw die een land redt en vervolgens gruwelijk kapseist, er valt ook akelig veel van te leren…

<<>>

XX FOTO 119 BOEKENCOVER Jeanne Katherine Chen Boekerij L

De tijdmachine van Marcel Proust

Ieme van der Poel
Uitgeverij Bezige Bij -236 blz., € 19,90

Zeg niet te gauw dat het de schuld was van de leraar die je literatuurkennis te vlug en te gulzig wilde bijspijkeren. Grijp de honderdste herdenking van de sterfdag van Marcel Proust aan om nu wél gefascineerd te geraken én heel wat (ook op de werkvloer) bruikbare lessen te putten uit diens magnum opus Op zoek naar de verloren tijd. Ieme van der Poel heeft alvast een intrigerende intro geschreven. Bovendien vind je met De vijfenzeventig bladen (bij dezelfde uitgever) een verrukkelijke soort synthese. Durf!

XX FOTO 119 BOEKENCOVER De tijdmachine van Marcel Proust BBDS

<<>>

De passagier

Cormac McCarthy
Uitgeverij Arbeiderspers – 429 blz., € 26,99

Een reddingsduiker die bang is voor de diepte van de oceaan en een zwaar trauma met zich meezeult – die gekwelde ziel is de drager van de nieuwste monumentale roman van Cormac McCarthy. Dezer dagen verschijnt het vervolg Stella Maris, dat wellicht ook an sich te lezen is. We selecteren De passagier hier niet alleen omdat het zo’n adembenemend leesavontuur is, maar ook om elke HRM’er (en CEO) erop te wijzen dat je zo’n kanjer kan schrijven op een gezegende leeftijd. Volgend jaar wordt de auteur 90.

XX FOTO 119 BOEKENCOVER De passagier Cormac MacCarthy AP LM
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER