#ZigZagHR Boekenselectie: HRM

HR met ballen

Bob Zeegers (mmv Pauline Miedema)
Uitgeverij Van Duuren Management – 226 blz., € 29,99

Een heerlijk helder HR boek is dit, waarin de essentie en het sérieux van HR gesopt worden in een niet van humor en pit gespeende saus. Recht voor de raap ook. In veel organisaties is HR een beetje als het kleine zusje dat aan de kant staat te dreinen, constateert de Nederlandse HR adviseur Bob Zeegers. In plaats van daarover te blijven doordrammen, legt hij geestig maar ook doorkneed én deskundig uit hoe je dat helemaal kan ombuigen, hoe HR een prominente plaats verwerft en niet louter een vervelende kostenpost blijft.

XX FOTO 116 BOEKENCOVER HR met ballen Bob Zeegers Van Duuren L

<<>>

Innovatiekracht

Marcel van der Ven
Uitgeverij LannooCampus -212 blz., € 34,99

Bedrijven grossieren in methoden om de innovatie te versnellen, maar komen van een koude kermis thuis omdat de omgeving niet motiveert, er geen psychologische veiligheid te bespeuren valt en verbondenheid niet gestimuleerd wordt. Innovatie? Het is de cultuur, stupid. Via twaalf dimensies toont Marcel van der Ven (een architect die zich ontpopte tot regisseur van creatieve processen) hoe een innovatieklimaat te ontwikkelen. Via een online assessment krijg je zelfs een nulmeting van het innovatieklimaat in je team of organisatie.

XX FOTO 116 BOEKENCOVER Innovatiekracht

<<>>

Communicator

Rob Huisman
Big Business Publishers – 572 blz., € 45

Een boek met het aplomb en de pose van een bijbel – en dat is ook wel een beetje wat het wil betekenen, zij het dan een bijbel voor de (top)manager of directeur. De sobere titel, Communicator, mag dan al misleidend klinken, het succes van de leidinggevende ligt finaal wel in geloofwaardig en overtuigend communiceren. Bestuursadviseur Rob Huisman geeft 72 inzichten uit de praktijk op het allerhoogste niveau en kruidt ze met verhalen over successen en fiasco’s. Ook iets voor HR? Uiteraard, zeker HR aan dé tafel…

XX FOTO 116 BOEKENCOVER Communicator BBP DS

<<>>

Leve het team

Peter Kunneman en Paula Nordhauzen
Boom Uitgevers – 221 blz., € 24,95

Klagen, roddelen, afkraken en nooit een ja zonder een maar – is de situatie herkenbaar? Hoe kan je een verzuurd teamklimaat omtoveren in een aangename sfeer, meer zelfs, in een omgeving waarin men voor elkaar door het vuur gaat? Dan weet je maar beter iets over groepsdynamiek, aldus organisatieadviseur Peter Kunnenman en change-experte Paula Nordhauzen. Ze stellen Systems-Centered Training (SCT) voor. Zo merk je wat er onder de oppervlakte gebeurt en kan je gepast ingrijpen. Geen quick fix, wel overtuigend.

XX FOTO 116 BOEKENCOVER Leve het team Boom jpeg min

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER