Young professionals verwachten nieuwe mindset van werkgevers

Groei en ontwikkeling waarmaken is meer dan ooit een vereiste, nu Gen Z de arbeidsmarkt betreedt. Maar liefst 57% van de young professionals vindt groeimogelijkheden belangrijkste reden bij het kiezen van een werkgever.

Heel wat werkgevers (84%) erkennen de meerwaarde van young professionals in hun werking, maar ondersteunen hen nog onvoldoende in de ontwikkeling van skills om hun groei gericht aan te pakken binnen de organisatie. Dit zorgt vaak voor een vroegtijdig vertrek van jonge starters.

KdG Career Center, het kennis- en dienstverleningscentrum young professionals van de Karel de Grote Hogeschool, ontwikkelde daarom een Masterclass Career Skills.

Na de millennials maakt alweer een nieuwe generatie haar opwachting op de werkvloer: generatie Z. Een actiegerichte generatie die wil groeien en het verschil maken. Maar hoe pak je dit nu als young professional aan? Velen weten het niet of durven het niet aan te kaarten bij hun werkgever.

“Het ontwikkelen van loopbaancompetenties is een essentieel ingrediënt van een hedendaags loopbaanbeleid. Organisaties gaan er vandaag nog te gemakkelijk van uit dat medewerkers over dergelijke competenties beschikken. Het is echter van belang dat de organisatie haar medewerkers daarin aanmoedigt en ondersteunt”, aldus prof. Ans De Vos, voorzitster van het partnerschap Levenslang Leren.

CCD 200831nr141032 AMS Ans De Vos VOORKEUR min

Met de Masterclass Career Skills zorgt het KdG Career Center voor een traject waarin young professionals hun groei binnen de organisatie proactief in handen nemen. Wat motiveert? Wat geeft energie? Wat zijn persoonlijke valkuilen? Welke stappen zet ik? Hoe doe ik dit? Allemaal ingrediënten en kennis die rechtstreeks tot meer motivatie, productiviteit en betrokkenheid (lees: retentie) leiden. Een duidelijke win-win dus, ook voor werkgevers.

“We begeleiden (young) professionals vanuit hun sterktes en passies. We geven hen een boost in het ontwikkelen van loopbaanskills die een basis vormt voor een duurzame en gelukkige groei als professional”, zegt Kelly Cocquyt, Project Lead Masterclass Career Skills.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER