What The Future?! Op zoek naar nieuwe spelregels voor de wereld van morgen

NIEUW: Brainpickings on the road, de video-podcast voor HR professionals die graag inspiratie tanken maar niet altijd de tijd vinden om zelf naar alle boeiende HR events te gaan. Daarom trekt Lesley Arens het land rond, kruipt ze in het hoofd van de keynote speakers en vat ze de essentie samen in 15 minuten of minder.

Op 31 januari 2023 gingen we langs op het Federgon Inspiratie event in Technopolis. Bert Kruismans is jouw host en hij gaat in gesprek met Jo Caudron, één van de keynote speakers.

In zijn boek, De wereld is rond, gaat Jo Caudron voorbij aan het pure digitale en de technologie. De digitale transformatie? Dat was slechts een rehearsal. Hoezeer de wereld ook onder druk staat, Jo brengt een pleidooi voor een optimistisch toekomstbeeld. Om te kunnen omgaan met een wereld in verandering pakken we de uitdagingen best holistisch aan, klinkt het. De wereld is maakbaar zegt hij; hoe we ernaar kijken en de beslissingen die we vandaag (niet) nemen, hebben een grote impact op morgen en overmorgen. Wat moet jij daar als recruiter van onthouden?

LES 1
Het gaat niet over digitale transformatie maar over impact transformatie. Waar een disruptie één domein impacteert, impacteert een systeem schok de volledige samenleving.

LES 2
We staan op een kantelpunt. De urgentie is er, de bereidheid van mens, organisatie en maatschappij is er en de recepten die we nodig hebben zijn beschikbaar. Hoe krijgen we grip op de toekomst? Jo schuift het SUPERCHANGE model naar voor: See the Change, Understand the Impact, Plan for the Future, Enable your organisation for change, Run the change

LES 3: Wat betekent dit allemaal voor de toekomst van HR en rekrutering?

+++

Over het Federgon Inspiratie event: A roadmap to the future of Recruitment & Selection

Op dinsdag 31 januari 2023 organiseerde Federgon in Technopolis een inspiratiedag met topsprekers, een bootcamp en 3 masterclasses:

✅ Jo Caudron | Scopernia: What The Future?!
✅ Drs Marthe Rys | Universiteit Gent: Van Employer of Choice naar dé Employer of Choice
✅ Erik Polakiewiez | Digipolitans: Op zoek naar parallellen tussen e-commerce en rekrutering
✅ Maarten Verschuere | Nexxworks: Welkom in the Metaverse
✅ Cédric Velghe | The Vigor Unit: Evidence Based HR decisions in Rekrutering & Selectie
✅ Patrizia Zanoni | Universiteit Hasselt: Hoe organiseren voor inclusie?

+++

Benieuwd naar meer?
Bekijk dan zeker ook de twee andere talks! (binnenkort beschikbaar)

Liever een uitgebreid verslag?
Download de whitepaper op de website van Federgon

And don’t forget: it’s a great time to be in HR!

[foto: Vivian Hertz]

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER