fbpx

Wandelend naar een job

In deze coronatijden verlopen veel contacten online, ook sollicitatiegesprekken. Voor sommige werkzoekenden creëert dat een extra drempel. Travi, het opleidingsfonds voor de uitzendsector, en Stad Gent bieden op 4 mei een creatief alternatief: een wandeljobdate. Dit kadert in het Gentse project ‘Azuu’.

Wandeljobdate

Op 4 mei voorzien Travi en de Dienst Werk en Activering van Stad Gent een wandeljobdate, in open lucht en uiteraard volledig coronaproof. Zes uitzendkantoren staan op verschillende plaatsen in Gent klaar om met een 15-tal kandidaat-uitzendkrachten kennis te maken. Onderweg krijgen de kandidaten en hun jobcoaches opdrachten om zich voor te bereiden op de date met het uitzendkantoor. Op die manier krijgen werkzoekenden voor wie online solliciteren een drempel is, de kans om zich coronaproof en toch persoonlijk voor te stellen aan een aantal uitzenders.

Azuu-project

Deze wandeljobdate is één van de acties in het Azuu-project. Voor de eerste keer sluiten Travi, het opleidingsfonds van de uitzendsector, en de Stad Gent een sectorale overeenkomst met gerichte acties om de Gentse arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken en toegankelijk te houden voor iedereen. Het project kreeg de naam ‘Azuu’ mee, met een Gentse twist. Het project heeft als doel meer Gentenaars aan het werk te zetten.

”Ik geloof heel sterk in de nauwe samenwerking met lokale overheden voor arbeidsmarktprojecten. De Stad Gent is hier een toonvoorbeeld van. Ze kennen de behoeftes van de lokale werkzoekenden terwijl de uitzendkantoren een vinger aan de pols hebben bij openstaande lokale vacatures. Een mooie win-win dus, waar de Gentse arbeidsmarkt alleen maar wel bij kan varen”, aldus Vincent Vandenameele, directeur van Travi.

Schepen van Werk Bram Van Braeckevelt beaamt: “Niet iedereen vindt vlot de weg naar werk. Het goed matchen van werkzoekenden met een duurzame job blijft belangrijk. Met TRAVI werken we samen met een organisatie die innovatief durft zijn, een brede groep werkzoekenden bereikt, en die beseft dat realistische aanwervingsverwachtingen cruciaal zijn”

+++

Azuu’ gaan Travi en Stad Gent voor meer Gentenaars aan het werk!

Voor de eerste keer sluiten Travi, het opleidingsfonds van de uitzendsector, en de Stad Gent een sectorale overeenkomst met gerichte acties om de Gentse arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken en toegankelijk te houden voor iedereen. Het project kreeg de naam ‘Azuu’ mee, met een Gentse twist.
Het project Azuu gaat voor meer Gentenaars aan het werk. Samen met de Stad Gent, VDAB en andere arbeidsmarktpartners biedt Travi (www.travi.be) allerhande acties en events aan om Gentenaars meer kansen op een job te bieden via het uitgebreide netwerk aan uitzendkantoren.

Azuu omvat 3 pijlers:

Pijler 1: Van school naar werk

De focus ligt hier op schoolverlaters uit het secundair en hoger onderwijs. Met handige digitaletools, infosessies en schoolverlatersdagen wil Travi hen klaarstomen voor hun eerste stappen
op de arbeidsmarkt. Zowel soft skills, technische skills als digitale vaardigheden komen aan bod. “Mag ik solliciteren in mijn joggingsbroek? Is een bezoek aan een uitzendkantoor ook een
sollicitatiegesprek? Hoe stel ik mezelf voor aan de hand van een video-pitch? Allemaal concrete vragen die schoolverlaters zich stellen. Wij willen hen hier beter op voorbereiden”, stelt Vincent Vandenameele, directeur van Travi.

Pijler 2: Van werk naar werk

In deze pijler is levenslang leren met speciale aandacht voor digitale skills geen modewoord. Zo gaat Travi aan de slag met een heuse ‘digismaakmakerbeurs’ om werknemers en uitzendkrachten te laten proeven van eenvoudige digitale tools die ze op de werkvloer tegenkomen, zoals het gebruik van scanners in het magazijn of vakantie aanvragen via een
app. Daarnaast biedt Travi ook workshops aan rond digitaal zelfvertrouwen om werkzoekenden klaar te stomen voor het digitaal solliciteren. Bovendien is ook een lerend netwerk voorzien, waarin uitzendkantoren ideeën uitwisselen om de digitalisering van de arbeidsmarkt aan te pakken.

Pijler 3: Iedereen aan het werk

Azuu wil meer Gentenaars aan de slag krijgen. Zo biedt Travi workshops aan rond digitaal solliciteren voor arbeidsbemiddelaars zodat zij werkzoekenden nog beter kunnen coachen. Daarnaast zijn er ook veel extra jobdates en speedmeetings voorzien met uitzendkantoren, online en offline.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbriefGerelateerde artikels.