PARTNERCONTENT

Vind toptalent in 5 simpele stappen

Fantastische medewerkers aanwerven is de sleutel tot het succes van een bedrijf. Duizenden studies hebben aangetoond dat het aanwerven van het juiste talent de richting van een bedrijf positief beïnvloedt. De druk om talent te vinden, aan te werven en te houden is immens hoog. Wordt het geen tijd om recruiters maximaal te ondersteunen in deze aartsmoeilijke maar levensbelangrijke taak? Want laat ons eerlijk zijn, is het normaal dat in alle departementen binnen een bedrijf software en digitalisatie ingeburgerd zijn, terwijl de recruiter zich moet behelpen met (meestal zelfgemaakte) spreadsheets?

Voorzie een employer branding platform als fundament

Employer branding is een hot topic. Er wordt geïnvesteerd in een sterk merk, maar meestal beperkt dit zich tot het aantrekken van nieuwe klanten. Maar wat vindt de sollicitant terug over het bedrijf als werkgever? Bedrijven met een sterke employer brand hebben een lagere cost-per-hire en trekken betere kandidaten aan. Een belangrijk onderdeel van Jobtoolz is gericht op employer branding. Via een editor kan je snel en eenvoudig een aantrekkelijke ‘werken bij’-site opmaken in de eigen huisstijl.

Zorg voor een ‘awesome’ candidate experience

Moeten kandidaten nog solliciteren via e-mail of dienen ze eerst een login aan te maken? Kunnen ze eenvoudig en mobiel solliciteren? Maak het ze gemakkelijk. Kandidaten haken hierop af. Bij Jobtoolz richten we ons op custom-made sollicitatieformulieren.

Ga aan de slag met geautomatiseerde recruitmentprocessen

Het is zeer frustrerend om niet te kunnen focussen op het echt belangrijke werk, zoals interviews en screening. Recruiters spenderen tot 60% (!) van hun tijd aan repetitieve administratieve taken. Alsook wordt alles nog bijgehouden in de mailbox, ellenlange Excel-files en digitale mappen. Via Jobtoolz worden alle data van een sollicitant onmiddellijk gecentraliseerd (GDPR) en de volledige flow geautomatiseerd. Beantwoorden van kandidaten, uitnodigen voor een interview, beoordelen van kandidaten, aanleggen van talentpools,… Alles vanuit één enkele tool. Lekker efficiënt.

Zet in op recruitmentmarketing

In deze ‘war for talent’ móet de berg wel naar Mozes komen. Geschikte kandidaten vinden gaat niet vanzelf. Of toch tenminste niet zonder enige inspanning. Stap 1 was het voorzien van een stevig fundament voor kandidaten (employer brand platform). Nu is het werken met een duidelijke communicatiestrategie, waardoor het DNA en de vacatures tot bij de juiste doelgroep geraken.

Last but not least: zorg voor een vlotte preboarding

Je kent het wel, de stress op je eerste werkdag in een nieuwe omgeving. Die kan je makkelijk wegnemen bij je kandidaten door te zorgen voor een goede preboarding. Via Jobtoolz kan je jouw kandidaten stapsgewijs begeleiden tot in dienst, wat alweer zorgt voor een topervaring.

Efficiënt rekruteren? Laat je ontzorgen en vraag een gratis demo aan: www.jobtoolz.com

Logo transparant 1

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER