Tensing officieel benoemd tot Great Place to Work

Tensing is met een Trust-Index score van maar liefst 90% officieel Great Place To Work gecertificeerd. Deze erkenning komt na een uitgebreid onderzoek onder de medewerkers van Tensing, dat afgelopen maanden is uitgevoerd door Great Place To Work Nederland. Het certificaat is een bevestiging dat Tensing een organisatiecultuur kent waarin een hoge mate van vertrouwen, veiligheid en plezier centraal staat. De medewerkers van Tensing waarderen in het bijzonder de veilige werkomgeving, gelijke en eerlijke behandeling binnen de organisatie.

Dave Laurier, Managing Director bij Tensing: ” Het is een prachtige bevestiging dat Tensing een unieke en fijne werkplek is en dat de medewerkers zich gewaardeerd voelen. Tensing heeft de ambitie om de beste werkgever in de wereld van data-integratie en locatie informatie te zijn en te blijven, iets waar we iedere dag ons uiterste best voor doen. Daarbij geloof ik dat het werkgeluk van mijn collega’s zich vertaalt in een uitstekende dienstverlening en hoge klanttevredenheid’’.

Great Place To Work onderzoekt onder andere de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Het certificaat wordt alleen gegeven aan organisaties die aantoonbaar een maximale aandacht voor de medewerker en onderling vertrouwen centraal stellen. Ofwel, een werkplek waar de werknemers zich veilig en gewaardeerd voelen en waar alle ruimte wordt geboden voor zelfontplooiing en werkplezier. ‘’Een dergelijk werkklimaat is van groot belang, want alleen dan ontstaat een organisatiecultuur van innovatie en erkenning’’, aldus Great Place To Work.

Tensing bouwt al jaren aan een werkgeverschap van hoog niveau. Dit is een doorlopend proces, waarin de vele initiatieven ter verbetering van de werksfeer en alle geslepen HR-processen tezamen resulteren in de prettige en unieke werkplek die Tensing is.

Aan de basis van de certificering ligt het Trust-Index onderzoek. Dit is een kwalitatief onderzoek dat in een periode van 6 weken is afgenomen onder 75 werknemers. Doel van dit onderzoek is om te achterhalen in welke mate de medewerkers vertrouwen hebben in Tensing en in hoeverre mensen het gevoel hebben het beste uit zichzelf te kunnen halen. Tensing scoorde bovengemiddeld hoog, maar sprong er echt uit op de volgende punten:

  • Op ‘respect’, ‘kameraadschap’, ‘eerlijkheid’, ‘trots’ en ‘geloofwaardigheid’ scoort Tensing ver boven de benchmark;
  • Gelijkheid en eerlijke behandeling, ongeacht seksuele geaardheid, geslacht, geloof of afkomst;
  • Een veilige werkomgeving;
  • Eerlijke en ethisch handelen;

96% van de ondervraagde medewerkers vindt Tensing een Great Place To Work.

Met het succesvol afsluiten van het onderzoek, begint de opvolgingsfase. Tijdens dit traject wordt komende maanden gestreefd om, op basis van de onderzoeksresultaten en coaching, het werkgeverschap verder te optimaliseren.

Voor Milou van der Velden, Employee Experience Specialist bij Tensing, komt de erkenning niet helemaal als een verrassing: ‘ Van de on-boarding van nieuwe collega’s, de maandelijkse kennissessies en de Tensing Talent Tracks (het persoonlijke ontwikkelprogramma dat iedere medewerker volgt) tot de gezamenlijke initiatieven om mens en natuur te helpen; alles wordt in het werk gesteld om het werkplezier, saamhorigheid en de carrières van de medewerkers te laten groeien. Dat maakt het dat Tensing die hechte club van professionals die kennisdeling en respect hoog in het vaandel heeft staan’’, aldus Milou.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER