fbpx

Solliciteren in één klap, in één swap (?)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sinds 1 januari 2020 biedt SWOP, de app ontwikkeld door Accent jobs àlle extern gepubliceerde vacatures in ons land aan, en niet langer alleen de vacatures van Accent Jobs zelf. Zo’n doorbraak is mogelijk dankzij het intelligent toepassen van scraping, een technologie die toelaat vacatures te herkennen en kopiëren vanop elke website, ze intelligent te analyseren en toe te voegen aan het jobaanbod van SWOP.

SWOP scrapet de vacaturepagina’s van zowat alle Belgische bedrijven en dit in realtime. Zo verdwijnen vacatures meteen ook uit de SWOP-databank zodra ze ingevuld zijn. Commerciële jobdatabanken worden niet gescrapet. Door de app te gebruiken, missen kandidaten geen enkele job meer.

Van Nieuwenhuyze voegt toe: ‘en we garanderen binnen de 48 uur reactie op elke sollicitatie. Dat is een duidelijk antwoord op de grootste frustratie van werkzoekenden: solliciteren en nooit reactie krijgen. En zodra we de kandidaat aan de lijn krijgen, starten we een carrièrebegeleidingsprogramma op.’ Een mooi voorbeeld van het geloof in een gecombineerde aanpak van fysieke en digitale benadering: ‘phygital’ heet dat.

Om deze doorbraak aan zowel bedrijven als jobzoekers kenbaar te maken, lanceert SWOP op 10 februari een uitgebreide marketingcampagne onder de slogan ‘Je toekomstige job nu al in je binnenzak.’ SWOP wil daarbij haar sterktes in de verf zetten, zoals de garantie dat elke kandidaat binnen de 48 uur persoonlijk gecontacteerd wordt.

En vanaf eind februari kunnen mensen die anderen via SWOP aan een nieuwe baan helpen, een financiële beloning verwachten. Van Nieuwenhuyze: ‘op die manier kan iedereen headhunter worden. We hebben voor meer dan 1 miljoen euro aan openstaande premies klaarstaan.’

House of HR wil met de uitbreiding van het SWOP-aanbod duidelijk inspelen op de evoluerende marktbehoeften. Vandaag raadpleegt al 67 % van de werkzoekers zijn smartphone voor een baan. Zelfs als de economische groei vertraagt, zal het aantal knelpuntberoepen blijven toenemen. House of HR zal de app vanaf augustus 2020 met dezelfde functionaliteiten ook uitrollen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Gerelateerde artikels.

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief