Right Career Talks

Loopbanen zijn in beweging. Mensen voorlopig nog niet: Ondanks het feit dat de context ingrijpend veranderd is, zijn loopbaantransities en loopbaanmobiliteit het afgelopen decennium niet met dezelfde snelheid veranderd. Om te komen tot duurzame oplossingen op het vlak van langer werken, arbeidsmarktkrapte en inzetbaarheid, is er een andere visie nodig én een andere aanpak. Het oude loopbaanmodel is zijn houdbaarheidsdatum voorbij en toe aan een update. Maar we zijn nog heel hard aan het ‘struikelen’.

Hoe evolueren we van een eng loopbaanmodel naar een meer holistische benadering en wat is daarvoor nodig?
Dat is de insteek van een 4-delige podcastreeks ism Right Management.

Trends & uitdagingen op de arbeidsmarkt

In de eerste podcast kruipt Lesley Arens in het hoofd van Sébastien Delfosse, Managing Director van de Manpowergroup België- Luxemburg. Hij is gepassioneerd door de toekomst van werk en dat vertaalt zich ook in zijn loopbaan en de rollen die hij daarin opgenomen heeft. Samen met Sébastien duikt Lesley in de trends op onze arbeidsmarkt: ze richten hun blik op vandaag, op de grootste uitdagingen die morgen op ons afkomen én hoe bedrijven die best kunnen aanpakken.

  • Over de wervingsvooruitzichten van Belgische bedrijven in 2023 – Q3 (voorzichtig, doch optimistisch);
  • Over The Human Age, het onderzoek dat Manpowergroup al sedert 2011 doet;
  • Over de 4 grote drijvende krachten die aan de basis liggen van 14 trends die de toekomst van onze arbeidsmarkt vormgeven;
  • Over Gen Z die 27% van onze workforce zal uitmaken vanaf 2025
  • Over work-life balance en flexibilisering van werk én hoever je daar als werkgever moet in gaan?
  • Over reskilling en ‘talent zelf kweken’

Next generation Outplacement

In deze podcast kruipt Lesley Arens in het hoofd van Geert Volders, Directeur Right Management Belgium, expert in outplacement, career management én leadership development binnen de ManpowerGroup.

Hoe dramatisch een ontslag initieel ook kan lijken, het gros van de ex-werknemers heeft vaak dezelfde boodschap: ‘Ik ben er beter en sterker uitgekomen’ of ‘dit is het beste wat me kon overkomen’. Make from your redundancy an opportunity, met andere woorden. Hoe buig je een ontslag om tot iets positief?

Een podcast over ‘next generation’ outplacement en wat dat concreet inhoudt

Het taboe rond Outplacement

Toen we een oproep deden aan mensen om te getuigen hoe ze hun loopbaan na outplacement een nieuwe wending hebben gegeven, werd heel duidelijk dat dit taboe nog niet doorbroken is in Vlaanderen, want we vonden niemand bereid om zijn (haar) verhaal te delen. Daarom heeft Lesley Arens twee career coaches van Right Management, Marc Spaey en Lore Dugardeyn, uitgenodigd om vanuit hun dagelijkse praktijk een aantal inzichten te delen.

Beter voorkomen dan genezen via een duurzaam loopbaanbeleid

In deze vierde en laatste podcast zetten we de kers op de (loopbaan)taart. Lesley Arens gaat in gesprek met Geert Volders, Directeur Right Management Belgium over interne carrière oriëntering, upskilling, reskilling en waarom een ontslagbeleid integraal deel uitmaakt van een duurzaam loopbaanbeleid.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER