ProUnity bevestig positie als magneet voor extern talent

HR-techbedrijf ProUnity sloot 2022 af met een omzet van 155,023 miljoen euro, een groei van 43% en een toename in de bruto marge met 46,53 procent. Hiermee draagt het team van CEO David Muyldermans bij aan het recordresultaat van HeadFirst Group, waartoe het sinds vorig jaar behoort.

Door slimme integratie van Tech, Touch en Talent maken we onze ambitie waar om verder open te bloeien, door te breken in domeinen naast ICT en ook internationaal aan belang te winnen, als deel van HeadFirst Group.

David Muyldermans, CEO van ProUnity

Tevreden klanten

ProUnity bevestig met dit jaarresultaat opnieuw zijn gerespecteerde plaats in de wereld van werk. Naast de verdere samenwerking met klanten als Credendo en Fednot werd de dienstverlening voor D’Ieteren verruimd tot een volwaardige MSP-begeleiding. Aquafin koos voor ProUnity als partner en ICT-dienstenorganisatie van de Belgische publieke instellingen Smals bevestigde zijn samenwerking voor 4 jaar. Deze raamakkoorden zullen de komende jaren de positie van ProUnity verder versterken.

Meer dan 2 miljoen gefactureerde uren

ProUnity sloot in 2022 voor zo’n 50 publieke en privébedrijven meer dan 2.000 contracten af voor individuele en team-opdrachten met externe medewerkers, samen goed voor meer dan 2 miljoen gefactureerde werkuren. Het combineert daarvoor advies op maat met een modulair platform voor extern talentbeheer en een marktplaats met ruim 15.000 freelancers en 1.500 dienstverleners. Slim gebruik van technologie maakt het inhuur- en beheerproces efficiënter, met respect voor de wetgeving en bedrijfsregels.

Magneet voor extern talent

Die unieke formule zorgt voor meer opdrachten bij bestaande en nieuwe klanten, die hulp zoeken om snel en efficiënt externe medewerkers te vinden en te beheren. Dit vergroot dan weer de aantrekkingskracht van ProUnity als ‘magneet’ voor freelancers en dienstverleners, die via ProUnity kosteloos interessante opdrachten binnenhalen. Het aantal nieuwe freelancers steeg met 29,1% en het aantal dienstverleners met 53,5%, vergeleken met hun groeicijfer in 2021. Ook opvallend: voor 55,8% van de gepubliceerde opdrachten meldt zich binnen 3 uur al een eerste kandidaat.

De kracht van HeadFirst Group

Door in juli 2022 deel te worden van de internationale HR-tech dienstverlener HeadFirst Group wint ProUnity bijkomende troeven. De groep met een diversiteit aan HR-oplossingen publiceerde een omzet van 2,2 miljard euro voor 2022 en een brutowinst van 63 miljoen euro. Naast grotere financiële stabiliteit geeft dit ProUnity de kans om mee te werken aan de digitalisering en internationale groei van de groep en krijgt het toegang tot grotere en ook meer internationale bedrijven als klant.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER