Ondernemerschap is een marathon, geen sprint

Atleet en ondernemer Bashir Abdi wordt tot eind 2024 vaste ambassadeur van hr-dienstengroep Liantis. Bashir is zelf ondernemer en al jarenlang klant bij Liantis. Hij wil met zijn verhaal graag andere ondernemers inspireren. “Omdat ondernemerschap een marathon is, en geen sprint.”

Partners tot 2024

Topatleet Bashir Abdi en Liantis-gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute tekenden begin dit jaar een partnership tot eind 2024. Bashir wordt op die manier ambassadeur van de hr-dienstengroep die meer dan 219.000 zelfstandige ondernemers en 67.500 werkgevers tot haar klanten mag rekenen.

“Met dit partnership willen we Bashir ondersteunen zodat hij zich ten volle kan focussen op zijn topsport en de weg naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs”, bevestigt Philip Van Eeckhoute.

Waardengedreven en persoonlijk

Het partnership komt niet uit de lucht vallen. Bashir woont om de hoek van het Liantis-kantoor in Gent en is er al sinds 2016 klant met zijn vennootschap die zich focust op zijn sportactiviteiten. “Naast het feit dat ik er klant was, merkte ik dat de mensen van Liantis écht voor mij supporterden. Bij grote wedstrijden hing er hier steevast een groot spandoek om mij succes te wensen of om mij te feliciteren bij een mooi resultaat. Een betere buur kon ik me dus niet wensen”, vertelt Bashir.

“Op een dag besloot ik om even binnen te springen in het kantoor en te vragen of ik Philip als gedelegeerd bestuurder eens persoonlijk kon bedanken voor al die mooie en ontroerende boodschappen.”
“In ons gesprek voelden we meteen een sterke klik, ook persoonlijk” vervolgt Philip Van Eeckhoute. “Ik ontmoette niet alleen een topsporter, maar ook iemand die als mens bijzonder waardengedreven is. En die bovendien heel veel respect verdient voor het ongelooflijke parcours dat hij tot nu toe aflegde.” Bashir vult aan: “Voor we het goed en wel beseften waren we al plannen aan het smeden over wat we nog meer voor mekaar konden betekenen. Ons partnership is tot stand gekomen op basis van gedeelde waarden én het gevoel dat we samen nog verder kunnen raken. Dit is zoveel meer dan een puur zakelijke deal.”

Ondernemers inspireren

Als ambassadeur zal Bashir zowel Liantis-medewerkers als klanten-ondernemers inspireren met zijn verhaal.

“Ondernemerschap en topsport: die twee zaken lijken eigenlijk ontzettend hard op elkaar. In beide disciplines start alles met een droom. En moet je vaak een lange weg afleggen vooraleer je resultaten boekt en op het hoogste niveau meedraait. Ik denk dus dat ik met mijn verhaal ondernemers zeker kan inspireren om hun dromen na te jagen, ook al is de weg ernaartoe niet altijd eenvoudig”, vertelt Bashir.

Philip ziet ook die duidelijke link. “Het is al een tijdje de rode draad in onze communicatie: ondernemerschap is geen sprint, maar een marathon. Bashir belichaamt die stelling als geen ander. Hij is het levend voorbeeld dat je door nooit op te geven, fantastische dingen kan realiseren. Bashir is een inspiratie voor iedereen rond hem, en niet alleen in de sport. We zijn dus ontzettend blij dat we hem als ambassadeur van Liantis mogen verwelkomen, wensen hem nog heel wat schitterende sportprestaties toe en uiteraard de best mogelijke voorbereiding op de Spelen in Parijs 2024.”

Foto Rafaël Balrak (vrij te gebruiken mits bronvermelding)

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER