fbpx

Iedere crisis brengt het beste in de mensen naar boven

Tot twee keer toe werd An Degryse van heel dichtbij met de dood geconfronteerd op het werk: een eerste keer tijdens de aanslagen op de luchthaven in Zaventem, een tweede keer toen haar toenmalige MD door gevolgen van corona kwam te overlijden.

An houdt van verhalen die kleven, ze is ervan overtuigd dat de meeste mensen deugen en rekruteren, dat is een ambacht zegt ze. Ze doet het dan ook bijzonder graag. Je kan leren van alles en iedereen, van puberende tieners bijvoorbeeld waarmee ze als klinisch psychologe samenwerkte of van de politiek. An zou overigens nooit in de politiek gaan. En toch heeft ze daar graag en lang en hard gewerkt. Bij CD&V stond ze in voor het dagelijks management en de dagelijkse leiding van het team dat lokale afdelingen binnen de politieke partij ondersteunt en coacht op vlak van strategie en communicatie, een job die bijzonder veel van haar eiste in die mate zelfs dat haar lichaam al een aantal keer een heel duidelijk signaal had gegeven dat ze het dringend rustiger aan moest doen.

Het waren de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek in Brussel die nodig waren om haar tot actie te brengen. Ze werd die dag van heel dichtbij geconfronteerd met mensen die hun levens zelfs niet meer konden verder zetten. Er is die dag een vrouw in haar armen gestorven en dan bekijk je ook je eigen leven vanuit een ander perspectief. Kort daarna heeft ze bewust gekozen voor een nieuwe job. In HR.

We hebben het in deze episode over politiek, over hoe omgaan met crisissen, over purpose en over work life balance, over haar rolmodellen en over gezonde nieuwsgierigheid

Bedrijven zullen het meest floreren als ze bruggen bouwen tussen finance, sales, marketing en HR, zegt ze.

Veel kijk- en luisterplezier!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbriefGerelateerde artikels.

#ZigZagHR, dé HR-community voor progressieve HR professionals in België, connecteert HR professionals en leidinggevenden op maandelijkse events, inspireert over de toekomst van HR door het delen van best & next practices online én in een maandelijks tijdschrift  en geeft richting hoe HR zichzelf heruit kan vinden en welke mindset en skillset daarvoor nodig zijn. 

#ZigZagHR-Nieuwsbrief© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR