fbpx

Boek in de kijker: Iedereen kan leiden

  • Leadership
  • >
  • Boek in de kijker: Iedereen kan leiden

Frans van de Ven, executive coach & talent strategy advisor bij Randstad RiseSmart, stelt zijn eerste boek ‘Iedereen kan leiden’ voor. Met dit boek brengt hij leiderschap terug naar de essentie: het beste in jezelf en in anderen naar boven brengen. Dit no-nonsense praktijkboek toont je hoe jouw persoonlijk leiderschap kan zorgen voor meer geluk en betere resultaten op het werk, voor jou en je collega’s. Met de vele voorbeelden en oefeningen kunnen zowel individuele medewerkers als bedrijfsleiders, onmiddellijk aan de slag.

‘Welke leider wil je zijn?’ is de basisvraag waarmee Frans van de Ven in zijn praktijkboek samen met de lezer aan de slag gaat. Dat geldt voor persoonlijk leiderschap zowel als hiërarchisch leiderschap. Welke impact wil jij hebben binnen je organisatie? Welke bijdrage wil je leveren? Dit is een vraag naar zingeving en geluk. Hoe wil jij, via je werk in je organisatie, zin geven aan je leven en werkgeluk vinden?

Zelfinzicht en positieve invloed zijn de sleutels tot persoonlijk leiderschap. Je staat stil bij de manier waarop jij anderen, vaak onbewust, beïnvloedt. Dat zelfinzicht stelt je in staat om je invloed op een bewuste manier in te zetten en zo de juiste impact te creëren. Het is mijn bedoeling om via dit praktijkboek met de lezer de weg naar ‘welke leider wil je zijn’ te kunnen versnellen door de inzichten die ik heb mogen verzamelen in de loop van mijn professionele loopbaan”, klinkt het bij Frans van de Ven, auteur van ‘Iedereen kan leiden’ en executive coach & talent strategy advisor bij Randstad Risesmart.

‘Dit boek zet het fundament van intermenselijke relaties in zijn echte kracht. Niet de zoveelste theorie over charisma en macht, maar een inzichtelijk, praktisch verhaal dat zin geeft om persoonlijke impact te realiseren.’ (Jan Van Acoleyen, Chief Human Resources Officer bij Proximus)

‘Verbinden vanuit authenticiteit is de kern van leiderschap. Iedereen kan leiden maakt op een toegankelijke manier duidelijk dat leiderschap gaat over ons allemaal. Het boek inspireert om meteen mee aan de slag te gaan.’ (Prof. dr. Ans De Vos, professor HRM and Organizational Behavior bij Antwerp Management School)

over Frans van de Ven:
Met meer dan 25 jaar ervaring gidst Frans van de Ven executive teams en hun hr-partners door de domeinen leiderschap, talent management en organisatieverandering. Zijn professionele ervaring deelt hij vandaag met tal van organisaties als zelfstandig coach-adviseur voor Randstad RiseSmart. Daarnaast is hij gastspreker aan de Antwerp Management School.

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Gerelateerde artikels.

HR Trends

Hoe divers is de arbeidsmarkt in België?

In een nieuwe studie liet Partena Professional zijn licht schijnen op de evolutie van het aantal buitenlandse arbeidskrachten in België sinds 2012. De impact van de Brexit en het coronavirus,

Employee Engagement

6 op 10 Belgen gelukkig met loon

6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat zijn er even veel als net voor de coronapandemie. Het onderwijspersoneel blijkt op dit moment het meest

© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR