ACA Group brengt hybride werken en welzijn samen in nieuw kantoor te hartje Antwerpen

De ACA Group heeft een nieuw kantoor geopend aan de ​ Rooseveltplaats in Antwerpen. Het vervangt het voormalige Flow Pilots-kantoor, dat aan de ​ overkant van het plein ligt. Het nieuwe kantoor is ontworpen met het welzijn van de medewerkers in gedachten, waar speciale aandacht gaat naar ergonomie, ontspanning en een inspirerende werkomgeving.

De overname van Flow Pilots en de recente opening van het nieuwe kantoor weerspiegelen de strategische focus van ACA Group. Deze stappen vergroten namelijk niet alleen het personeelsbestand, maar dragen ook bij aan de versterking van ACA Group’s expertise in het leveren van geavanceerde en duurzame IT & Innovatie oplossingen. Het bedrijf omarmt hierbij een holistische benadering, waarbij klanten gedurende hun gehele digitale transformatie worden ondersteund, vanaf de initiële digitale strategie tot en met de implementatie van innovatieve digitale oplossingen (AI, cloud, data, maatsoftware,..). Uitmuntende klantenservice staat daarbij centraal, en deze benadering is verankerd in de kernwaarden van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Een gezonde werkomgeving

Bij de verbouwing van hun nieuwe kantoor richtte het IT-bedrijf zich op het ontwikkelen van een werkomgeving die niet alleen de productiviteit bevordert, maar ook het welzijn van de medewerkers ondersteunt en bewust rekening houdt met de uitdagingen en risico’s van bureauwerk.

“Bij ACA Group willen we vooral dat onze medewerkers met plezier naar het werk komen en in een gezonde omgeving aan de slag gaan,” benadrukt Ronny Ruyters, CEO van ACA Group.

“In ons nieuwe kantoorontwerp hebben we bijzondere aandacht besteed aan zowel ergonomie als natuurlijk licht. Naast in hoogte verstelbare bureaus en ergonomische stoelen, hebben we ook geïnvesteerd in verstelbare schermen, die zorgen voor een optimale werkhouding. De ruime ramen laten niet alleen veel natuurlijk licht binnen, wat essentieel is voor het welzijn en de concentratie, maar bieden ook uitzicht op de omgeving. Bovendien hebben we geïnvesteerd in klimatisatie om de luchtkwaliteit te verbeteren en hebben we voorzieningen toegevoegd zoals douches en een mindervalidentoilet. Faciliteiten die voorheen nog niet aanwezig waren. Deze uitbreidingen dragen bij aan het creëren van een werkomgeving die zowel gezondheid als productiviteit bevordert.”

Doordat het kantoor aan één van de drukste verkeersknooppunten van Antwerpen ligt, is er ook ​ extra ingezet op de beperking van omgevingsgeluid. Geluidsoverlast leidt de aandacht af en ​ vergroot het risico op mentale en fysieke gezondheidsproblemen. ACA Group investeerde daarom ook in geluidsisolatie van het kantoor en POD’s om remote meetings af te schermen van de rest. ​ Voor een deel van de vloerbedekking werd ook ​ beroep gedaan op tegels uit recyclagemateriaal. Voor het materiaal van de kasten koos de ACA Group ook bewust voor duurzaam en deels gerecycled hout.

Hybride werkomgeving: Naadloze integratie van thuiswerk en kantoorwerk bij ACA Group

Het nieuwe kantoor van ACA Group is meer dan alleen een fysieke ruimte; het is ontworpen als een hybride werkomgeving waar thuiswerk en kantoorwerk vloeiend in elkaar overgaan.

“In ons nieuwe kantoor hebben we speciale nadruk gelegd op de naadloze integratie van thuiswerk en kantoorwerk,” legt Kris Broekx, Facility Manager bij ACA Group, uit.

“Dit komt tot uiting in de manier waarop we onze vergaderruimtes hebben geoptimaliseerd. Ze zijn zodanig ingericht dat ze zowel fysieke als online samenwerking moeiteloos ondersteunen, waardoor hybride werkmodellen soepel functioneren. Verder zijn onze akoestische pods een sleutelfactor in dit concept. “Ze bieden een stille, afgesloten ruimte die essentieel is in een open kantooromgeving, perfect voor geconcentreerd werk of voor het voeren van ongestoorde telefoongesprekken, waardoor ze een brug slaan tussen het kantoor en de flexibiliteit van thuiswerken.”

Het kantoor in Antwerpen is 500 m² groot en biedt voorlopig plaats aan 36 ruime werkplekken, maar kan opgeschaald worden naar 48 plaatsen. Daarbij blijft het huidige ruimtegevoel behouden.

Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER