#ZigZagHR Brainpickings: Hoe borstkanker de sociale ondernemer in straffe madam Yamina wakker maakte

Deze week kruipen we in het hoofd van een bijzonder straffe madam: Yamina Krossa, zij is het levende bewijs dat één mens wel degelijk het verschil kan maken en dat emodiversiteit waar Katleen de Stobbeleir en Marion Debruyne het in een vorige podcast over hadden effectief tot meer werkgeluk en welzijn leidt.

Yamina werd uitgedaagd op haar fysiek welzijn (ze overwon borstkanker) en op haar financieel welzijn (ze groeide op in armoede) maar als het gaat over mentaal en sociaal welzijn, is ze ij-zer-sterk.

Met haar vzw Benetiet veranderde ze de wet in het voordeel van borstkankerpatiënten, met YAR Vlaanderen waar ze lang gewerkt heeft, veranderde ze het leven van kwetsbare jongeren.

Elke negatieve ervaring in haar leven wist ze om te buigen tot iets positief en veel groter dan haarzelf. Elke tegenslag in haar leven maakte haar sterker en meer gedreven.

Dat is volgens mij wat Taleb bedoelt als hij het heeft over antifragiliteit in zijn boek. Antifragiel zijn is méér dan veerkrachtig zijn, of bestand zijn tegen zware tegenslag en onverwachte wendingen. Wie antifragiel is, veert na iedere tegenslag weer recht en komt er sterker uit.

Yamina zet zich al altijd in voor anderen en voor ‘het grotere goed’. Ze ziet een onrecht, ze bijt er zich gepassioneerd in vast tot ze haar doel bereikt. Vaak tegen beter weten in.

We hebben het in deze podcast over Benetiet, over het Yamina Krossa Fonds en andere projecten waar Yamina zich voor inzet of al ingezet heeft. Ze vertelt hoe ze als alleenstaande moeder zonder hulp uit de armoede is geraakt en hoe belangrijk een diploma, werk en doorzettingsvermogen daarbij waren. We hebben het ook over de kracht van het netwerk, over dromen, over veerkracht en over antifragiliteit.

Veel luister- of kijkplezier!

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: Workforce Management als strategische succesfactor

26 OKTOBER 2023

Ook interessant

LEES MEER