fbpx

[Podcast] Brainpickings: Wat te doen bij een ernstig arbeidsongeval

#Brainpickings is de podcast van #ZigZagHR voor HR professionals, leidinggevenden & ondernemers. Iedere week kruipt Lesley Arens in het hoofd van een HR professional, expert of thought leader om inspiratie, best & next practices te stelen waarmee jij concreet aan de slag kan gaan in jouw organisatie of HR-team.

Als HR professional ben je ook maar best beslagen in sociaal recht en arbeidsrecht en daarom kruip ik één keer per maand in het hoofd van één van de vennoten of advocaten van Claeys & Engels, marktleider in België als het gaat over juridische HR-dienstverlening.

In deze episode is Lesley te gast in het hoofd van Kenny Decruyenaere, senior associate bij Claeys & Engels.

Ze hebben het in deze podcast over wat je als werkgever moet doen als één van jouw werknemers het slachtoffer is van een ernstig arbeidsongeval en de risico’s op strafrechtelijke en burgerlijke aansprakelijkheid die dit met zich mee brengt.

Je mag niet uitgaan van gezond verstand van de werknemers, zegt Kenny want mensen schatten zichzelf lang niet altijd correct in. Minder ervaren werknemers zijn zich vaak nog niet genoeg bewust van de risico’s en heel ervaren werknemers durven het risico al eens onderschatten.

Omdat er een verhoogde prioriteit is bij de arbeidsauditoraat en gezien de context van Corona waardoor preventie & veiligheid op het werk nog meer in de aandacht staat, leek het ons relevant om dit thema eens stevig vast te pakken met Kenny Decruyenaere als ideale gesprekspartner…

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbriefGerelateerde artikels.