PARTNERCONTENT

Waarom public speaking een essentiële skill is, vandaag en in de toekomst

De menselijke stem boven de bots

Het onverwachte gevolg van ons technologisch tijdperk is dat de menselijke stem belangrijker is dan ooit. Zelfs de techies uit Silicon Valley zijn het ermee eens dat menselijke communicatie belangrijker is dan code.
LinkedIn CEO Jeff Weiner noemt mondelinge communicatie één van de key skills van de toekomst. Op de WIRED Conference over de toekomst van werk zei hij: “As powerful as AI will ultimately become and is becoming, we’re still a ways away from computers being able to replicate and replace human interaction and human touch. So there’s a wonderful incentive for people to develop these skills.”

Vaardigheid van de toekomst

Hedendaags denker Yuval Noah Harari ziet het ook zo. Als belangrijkste vaardigheden van de toekomst tipt hij op levenslang leren, emotionele intelligentie en flexibiliteit.
Met public speaking vang je ze alle drie in één. Je kan levenslang je speaking skills verbeteren. Vandaag werken we gedreven aan onze online meeting skills. Als je geen emotionele intelligentie hebt, ga je nooit je publiek kunnen betrekken en boeien. Een goede spreker is flexibel, weet zich altijd aan te passen aan het publiek, aan specifieke omstandigheden en onverwachte gebeurtenissen.

Crisis en het bouwen van de nieuwe toekomst

Terug naar vandaag, geconfronteerd met de coronacrisis. Onzekerheid is de nieuwe zekerheid. Maar ook al heeft crisis voor de meesten een negatieve connotatie, oorspronkelijk heeft crisis een neutrale betekenis: onderscheiden, oordelen, beslissen.
De gekende context, onze systemen worden uitgedaagd. De kaarten worden opnieuw geschud en we zijn op zoek naar leiders die ons de weg tonen. Als je het mij vraagt liefst leiders die zich boven wantrouwen en angst zetten en durven gaan voor collectieve intelligentie, die geloven in wereldwijde solidariteit en die vertrouwen hebben.

We hebben meer dan ooit leiders met een positieve visie nodig. Die deze visie beklijvend kunnen delen. Om hun toekomstvisie in de hoofden en de harten van de mensen te brengen, zodat ze tot de juiste actie kunnen overgaan. Onze woorden vandaag vormen de toekomst van morgen.

Aan welke toekomst ga jij bouwen met je woorden?

Elizabeth Van Den Bergh is internationaal speaker coach met een achtergrond in public relations. Het is haar missie met haar bedrijf Montis Public Speaking om zo veel mogelijk leiders te helpen groeien en engageren door beter te spreken. Ze staat voor een positieve aanpak vanuit sterktes en werkt via haar beproefde methode ‘Confidence, Content en Connection’. Elizabeth werkt met ondernemers, executives en senior beleidsmakers.
Meer info: www.speaker.coach

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: The Trend Edition

25 januari 2024

Ook interessant

LEES MEER