fbpx

Waarom duurzaam talent management geen status quo duldt

In deze Brainpickings kruipt Lesley in het hoofd van Jan Laurijssen, senior researcher van het kenniscentrum van SD worx. Al 10 jaar ondertussen onderzoekt hij samen met professor Ans De Vos in de leerstoel ‘Next Generation Work: Creating Sustainable Careers’ de verschillende dimensies van duurzaam loopbaanbeleid. Langs organisatiekant belichten ze huidige praktijken en uitdagingen, detecteren ze tendensen en schuiven ze inspirerende cases en innovatieve oplossingen naar voor. Bij werknemers en leidinggevenden bestuderen ze dan weer wat nodig is opdat beiden op een effectieve manier bij het loopbaanbeleid kunnen en willen worden betrokken.

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat er een andere kijk nodig is op loopbanen. Bij de opstart van de leerstoel in 2011 lagen we nog niet wakker van ‘duurzame loopbanen’. Vandaag is het niet meer zozeer de vraag of het nodig is om een duurzaam loopbaanbeleid uit te bouwen, maar wel hoe je dit het best kan doen.

Daarover gaat deze podcast. Niet vanuit beleidsmatig perspectief, niet vanuit het perspectief van de professional, maar vanuit het perspectief van de werkgever en de rol die HR daarin speelt of zou moeten spelen.

Kijk of luister naar deze episode van Brainpickings en tank inspiratie over the rise van the contingent workforce, over het strategisch belang van total talent management, over de 3 B’s van talent management en over supply chain management, want daar kan HR blijkbaar best veel van leren…

TIP: Lees ook zeker het spotlight dossier met Jan Laurijssen in de editie van juni van #ZigZagHR (bestel hier jouw exemplaar)

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbriefGerelateerde artikels.

#ZigZagHR, dé HR-community voor progressieve HR professionals in België, connecteert HR professionals en leidinggevenden op maandelijkse events, inspireert over de toekomst van HR door het delen van best & next practices online én in een maandelijks tijdschrift  en geeft richting hoe HR zichzelf heruit kan vinden en welke mindset en skillset daarvoor nodig zijn. 

#ZigZagHR-Nieuwsbrief© 2021 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR