Volgende maand in #ZigZagHR: wellbeing

Ieder jaar in januari staat welzijn in de kijker bij #ZigZagHR. We kunnen uiteraard niet buiten het belang van fysiek en mentaal welzijn om, maar in deze editie willen we het thema opentrekken en ook die pijlers van welzijn aan bod laten komen die naar ons aanvoelen nog te weinig aandacht krijgen.

We gaan in gesprek met Wim Van Lancker, professor in sociaal werk en sociaal beleid aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (K.U. Leuven). Hij brengt in kaart hoe het is gesteld met armoede in ons land en wat de impact daarvan is op andere levensdomeinen én op ons werk. Yamina Krossa, Managing Director Boost For Talents, en Peter Cielen, CEO Aurora, tonen alvast aan dat je de armoedecirkel wel degelijk kan doorbreken.

In dit themanummer doen we ook een poging om de verwarring die er leeft in HR-kringen over burn-out en stress zo goed mogelijk weg te werken. Samen met Hans De Witte, gewoon hoogleraar arbeidspsychologie aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de K.U. Leuven, overlopen we de prevalentie van burn-out, wat de oorzaken zijn en de gevolgen voor het individu, voor het team en voor de organisatie, én welke oplossingen we kunnen aanreiken.

We kijken over het muurtje bij Jef Willem, die droomt wakker te worden in een wereld waar mentale gezondheid bespreekbaar is. Met zijn podcast en platform Onbespreekbaar lijkt hij daar alvast goed in te slagen.

En je kan natuurlijk ook inspiratie tanken bij Belgische bedrijven: hoe Arvesta, Euroclear en Zorgbedrijf Meetjesland invulling geven aan welzijn op het werk ontdek je volgende maand in je favoriete HR-tijdschrift!

En we werkten nog lang en gelukkig …

Tot volgende maand!

PRE-ORDER hier JOUW EXEMPLAAR

ZZHR 43 jan cover

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER