Uitzonderlijke tijden halen het beste in mensen & organisaties naar boven

Worldline [Euronext: WLN], een wereldwijd leider in digitale betalingen, kondigt trots aan dat het, naast het Belgische ‘Top Employer’ en Europese ‘Top Employer’ label, nu ook het Top Employer label in de Asia-Pacific regio ontvangen heeft in 2023. De certificaten werden uitgereikt door het Top Employers Institute, een wereldwijde autoriteit op het vlak van excellentie in people management.

De HR best practices van Worldline

Worldline nam deel aan de externe audit van Top Employer om zijn Human Resources beleid te evalueren, alsook om het niveau te bepalen van de langdurige inzet en inspanningen op vlak van management- en personeelspraktijken binnen het bedrijf.

Het Top Employers Institute programma certificeert organisaties op basis van hun deelname en resultaten op de ‘HR Best Practices Survey’* die zes HR domeinen bestrijkt, bestaande uit 20 onderwerpen.

Worldline is trots om in totaal in 16 landen gecertificeerd te zijn. Naast België, staan ook Australië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Indië, Italië, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland en de joint venture van de Groep in Duitsland, PAYONE, op de lijst. Samen leiden ze tot een ‘Top Employer Europe’ en een ‘Top employer Asia-Pacific’ certificatie. Worldline werd voornamelijk gelauwerd op 3 domeinen: Ethics & Integrity, Business Strategy and Employer Branding.

Het HR-beleid van Worldline in België valt op

Het Top Employer instituut loofde het HR-beleid van Worldline op verschillende vlakken, maar sommige gebieden sprongen er meer uit dan andere. Vooral de ontwikkeling van innovatieve tools en nieuwe technologieën in HR-processen zoals onboarding, communicatie (bv. Gebruik maken van live broadcasting) en de digitalisering van werknemersdocumenten. Net als voorgaande jaren werden ook de interne ‘communities’ van Worldline positief ontvangen door het Top Employer Institute.

” Het Top Employer certificaat ontvangen in België is iets om trots op te zijn. Het toont de betrokkenheid van Worldline bij zijn medewerkers en de bereidheid om te blijven innoveren en verbeteren, niet alleen op technisch of productniveau, maar ook op menselijk vlak. Een evenwichtig, modern HR-beleid is waar we vandaag en in de toekomst elke dag naar streven”, zegt Evelyne Mathot, HR Director Worldline België bij Worldline.

“Uitzonderlijke tijden halen het beste in mensen en organisaties naar boven. En daar zijn we dit jaar getuige van geweest in ons Top Employers Certificeringsprogramma: uitzonderlijke prestaties van de gecertificeerde Top Employers 2023. Deze werkgevers hebben steeds laten zien dat ze zorg dragen voor de ontwikkeling en het welzijn van hun mensen. Daarmee verrijken zij gezamenlijk de wereld van werk. We zijn trots om de groep toonaangevende mensgerichte werkgevers van dit jaar aan te kondigen en te vieren: de Top Employers 2023.” zegt Top Employers Institute CEO David Plink.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER