Sweco sluit overeenkomst met Futureproofed

Ingenieursbureau Sweco verwerft Futureproofed via een Share Purchase Agreement. Deze toonaangevende climate-tech start-up wijst bedrijven en steden de weg naar een koolstofarme toekomst. Door samen te gaan, bieden we onze klanten meerwaarde op het vlak van digitale oplossingen die de klimaattransitie opschalen en versnellen.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium, verklaart: “Sweco investeert volop in digitale innovatie. We geloven sterk in de kracht van digitalisatie om de toekomstige uitdagingen rond verstedelijking en klimaatverandering het hoofd te bieden. Tegelijkertijd merken we een groeiende vraag naar digitale diensten, zoals dataverwerking, dashboards en monitoring tools, als aanvulling op ontwerp- en engineeringwerk.

De bundeling van onze technische knowhow met de expertise van Futureproofed is een logische stap om als digitale frontrunner de Transforming Society Together visie vorm te geven. Zo zorgen we samen voor een meer inclusieve, gezonde en duurzame samenleving.”

Futureproofed is in 1999 opgericht door CEO Serge de Gheldere. In 2006 werd hij een van de twee eerste Europese klimaatambassadeurs van Al Gore. Het team uit Leuven bestaat uit 18 gepassioneerde experten die steden en gemeenten in staat stellen hun klimaatstrategie te ontwikkelen, uit te voeren en daar beter van te worden.

Futureproofed is een pionier in het ontwikkelen en op de markt brengen van carbon management tools. Meer dan 200 steden en bedrijven werken op Futureproofed’s SaaS-platform (Software as a Service) om CO2-uitstoot te meten, reduceren en rapporteren. Futureproofed voert projecten uit in België, Frankrijk, Zweden, Spanje en in vele andere landen.

Serge de Gheldere, CEO Futureproofed, getuigt: “Om een veilige toekomst te garanderen en onze welvaart te waarborgen, moeten we de CO₂-uitstoot elk decennium halveren. Bij Futureproofed brengen we daarom mensen samen die een gemeenschappelijk doel hebben: de klimaattransitie opschalen en versnellen. We geloven dat elke stad en elk bedrijf het potentieel heeft om een voortrekkersrol te spelen in de transitie naar een CO2-arme toekomst, en daar tegelijk zelf beter van te worden.

Ik ben dan ook erg verheugd dat we dit belangrijk werk onder de vleugels van Sweco kunnen uitbouwen. Met vereende krachten stellen we bedrijven en steden in staat hun klimaatstrategie digitaal te ontwikkelen en uit te voeren. Van A tot Z. Van plannen naar projecten. Met onze Software-as-a-Service (SaaS) gecombineerd met Sweco’s diepgaande engineering expertise, bieden we een menselijke aanpak van de klimaattransitie die écht iets kan veranderen.”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER