Steeds meer aandacht voor fysieke én mentale gezondheid in groepsverzekeringen

Ook wat gezondheidszorg betreft, staat dit land voor grote uitdagingen en de Covid19-crisis heeft deze meer dan ooit scherp gesteld. Denk maar aan de moeilijke toegang tot zorgverstrekkers, het groeiend tekort aan huisartsen en ander medisch personeel, de oplopende wachttijden bij specialisten, ….

Als aanbieder van aanvullende verzekeringen in hospitalisatie en ambulante kosten, komt AG doorgaans pas aan het einde van de keten tussen, wanneer de zorg al is toegediend en de factuur moet worden betaald. Maar dankzij zijn sterke marktpositie beschikt AG ook over heel wat ervaring, data en contacten, o.a. op het vlak van preventie en mentale gezondheidszorg.

Die expertise gebruikt AG Employee Benefits nu om – in samenwerking met gespecialiseerde partners – zijn activiteiten als gezondheidsverzekeraar verder te diversifiëren en nieuwe gezondheidsdiensten aan te bieden. Dit ook aan aangeslotenen die enkel een collectieve pensioenverzekering en/of verzekering Gewaarborgd inkomen genieten. De vernieuwde app speelt daarin een sleutelrol.

Van ziekteverzekering naar verzekering gezondheidszorg: een 360° aanpak

Sinds jaren differentieert AG zich van zijn concurrenten door zijn innoverende dienstverlening. In 2017 lanceerde AG in het kader van zijn verzekering Gewaarborgd Inkomen het “Return to work” programma om – na een psychische ziekte – de re-integratie binnen het bedrijf te bevorderen.

In 2019 werd AG Health Partner opgericht, dat bedrijven ondersteunt in het ontwikkelen van een globale preventie-aanpak. En vorig jaar sloot AG een belangrijk strategisch partnership met Doktr en werd een pilootproject opgestart waarbij de videoconsultatie-app werd opengesteld voor de eigen medewerkers, om zo het gebruik, de bekendheid en de toegankelijkheid van de app te promoten.

Uniek in de sector van de gezondheidszorg

Door zijn digitaal aanbod volledig te herbekijken en er ruimere waarborgen en nieuwe gezondheids-diensten aan toe te voegen, gaat AG vandaag nog een stap verder. De app MyAG Employee Benefits, die sinds half juli via alle ”app stores” gedownload kan worden, is het enige platform op de Belgische markt dat alle voordelen die aangesloten van collectieve verzekeringen genieten, bundelt in één app, of het nu gaat om hun pensioen, gewaarborgd inkomen of gezondheidszorg.

“De ‘MyAG Employee Benefits’ app is een primeur voor België: we hebben niet alleen de toegang tot de contractuele gegevens en waarborgen vereenvoudigd, maar er ook een hele reeks innoverende diensten aan toegevoegd die het mentale en fysieke welzijn van de medewerkers beschermen of hun herstel bevorderen. Diensten die niet alleen voor de aangeslotenen zelf een reële meerwaarde betekenen, maar ook voor onze klanten-werkgevers. Niet alleen ligt de productiviteit van gezonde werknemers veel hoger, maar daarnaast is – zeker in deze tijden van ‘war for talent’- een volledig en performant aanbod aan extra-legale voordelen uiterst belangrijk geworden. Het zijn soms kleine dingen die in die strijd een wezenlijk verschil kunnen maken”.

Benoit Halbart, Directeur Employee Benefits & Health Care bij AG

Concreet

De nieuwe app MyAG Employee Benefits groepeert in één toepassing alle functionaliteiten die al beschikbaar waren op het bestaande desktop platform My Global Benefits en op de mobiele app AG Health. De app, die zowel via mobiele apparaten als op PC geraadpleegd kan worden, biedt de aangeslotene een helder overzicht van alle contracten en waarborgen die men via zijn groepsverzekering(en) geniet.

Daarnaast kan hij of zij, zelfs indien men enkel aangesloten is bij een collectieve verzekering Pensioen of Gewaarborgd Inkomen, via de gezondheidsdienst MY MIND by AG beroep doen op een hele waaier aan diensten inzake geestelijke gezondheid die de werkgever ter beschikking stelt (preventie, telefonische bijstand, ….). De ervaring heeft aangetoond dat deze diensten, die zonder bijkomende kost worden aangeboden, een duidelijke positieve impact hebben op de productiviteit en de motivatie van de medewerkers.

Via MY CARE by AG hebben de aangeslotenen bij een verzekering Hospitalisatie, Ambulante kosten of Tandzorg ook toegang tot Doktr, de innovatieve en beveiligde mobiele app die een kwalitatieve videoconsultatie met een Belgische huisarts mogelijk maakt. Op die manier kunnen deze aangeslotenen, tussen de werkuren en de privé-verplichtingen door, tegen betaling snel en eenvoudig een beschikbare arts spreken via hun smartphone.

Ten slotte kan deze categorie van aangesloten via MIJN VOORDELEN kortingen genieten bij een aantal gezondheidspartners van AG en op die manier voordeliger zijn gezondheid en welzijn bevorderen. Die partners zijn o.a. Lapperre, Lensonline, Newpharma en Skindr.

Sterke partners in een ecosysteem dat zijn waarde bewezen heeft

Benoit Halbart: “De app die we nu lanceren vormt enkel het topje van de ijsberg. Daaronder bevindt zich een heel ecosysteem waaraan we al jaren werken en waarvan zowel de werkgevers als de aangeslotenen bij de groepsverzekering de vruchten plukken. We willen hiermee verschillende doelstellingen realiseren: de gebruikservaring verbeteren, via preventie de kosten verlagen door te werken aan het mentale welzijn, vermijdbare medische uitgaven verminderen… Maar we kijken ook met een open blik naar nieuwe tendensen in de zorgverlening en spelen hierop in door, in samenwerking met sterke partners als Health Partner en Doktr, efficiënte proactieve en/of preventieve oplossingen aan te bieden.”

“In de huidige maatschappelijke context is het als werkgever gewoonweg een must geworden om een globaal beleid rond preventie en welzijn op het werk te voeren. Met de ondersteuning en expertise van AG Health Partner, zijn al heel wat ondernemingen met succes een dergelijk beleid op maat van de onderneming gestart. Door nu een deel van onze totaaloplossing van ‘well-being as a service’ (Waas) te integreren in de app MyAG Employee Benefits, willen we in een eerste fase een gepersonaliseerd antwoord bieden op uitdagingen die medewerkers ervaren op vlak van mentaal welzijn. We geloven dat we hiermee een wezenlijk verschil kunnen maken en dat bedrijven via onze data nog enthousiaster zullen inzetten op het welzijn van hun medewerkers.”

Ellen De Vleeschouwer, General Manager van AG Health Partner

“Met Doktr willen we patiënten op een veilige en gebruiksvriendelijke manier in verbinding brengen met een zorgverlener. Ook voor bedrijven is de toegankelijkheid naar zorg voor hun werknemers belangrijk. Door de toenemende druk op de eerstelijnszorg hebben werknemers steeds meer moeite om toegang te krijgen tot de medische ondersteuning die ze nodig hebben. We zijn daarom verheugd om, via dit partnership met AG, Doktr ook ter beschikking te stellen van lokale ondernemingen en hun medewerkers. Het is een volgende stap in onze ambitie om Doktr zo breed mogelijk in te zetten ter ondersteuning van het lokale ecosysteem.”

Jan Van Wijnendaele, CEO van Doktr
Lees verder

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER