Rethink stress – Reshape society met Elke Van Hoof: stresscrafting

Sommige mensen zijn zo boeiend dat één keer in hun hoofd kruipen gewoon niet volstaat. Zoals professor Elke van Hoof: klinisch psycholoog, gespecialiseerd in trauma, stress, burn-out en hoogsensitiviteit. Ze doceert aan de VUB, schreef ‘Eerste Hulp bij stress en burnout’, ‘Chief Happiness Officer’, ‘Weer aan de slag’ en ‘Burnout in de zorg’, ze is een veelgevraagd expert in de media en bezieler van het huis voor veerkracht, het expertise centrum voor stress, burn-out, bore-out en veerkracht én she walks the talk! Want als de meesten van ons zich nog eens omdraaien in bed, is deze professor l aan het sporten.

Vier (!) keer gaat Lesley Arens in haar hoofd kruipen om samen de wetenschap te vertalen naar de werkvloer en naar de samenleving. We gaan in deze reeks van vier podcasts inzoomen op het belang van een geïntegreerd welzijnsbeleid en de belangrijkste hefbomen daarvan; we gaan op zoek naar hoe we anders kunnen kijken naar stress en hoe organisaties zich daarop kunnen organiseren; we gaan het hebben over stresscrafting, reboarding en insourcing, over het activatie-quotiënt; we gaan inzoomen op Ally vzw en OCHO, twee communities die Elke van Hoof heeft opgericht om haar missie te realiseren, nl de wereld overtuigen dat stress niet slecht hoeft te zijn.

Als jij verantwoordelijk bent voor het welzijnsbeleid in jouw organisatie of als jij je daar verder wil in verdiepen, als je op zoek bent naar inzichten en gevalideerde instrumenten, dan kunnen wij deze reeks van 4 podcasts met professor Elke van Hoof bijzonder warm aanbevelen…

Welzijn is geen luxeproduct en alles behalve ‘soft’. Je kan met cijfers net meer menselijkheid afdwingen, zegt Elke. En ze heeft gelijk!

We moeten anders (leren) kijken naar stress. De sleutel tot succes is ervoor te zorgen dat stress nuttig wordt voor jezelf en voor anderen.

  • Hoe vertaalt zich dat dan naar de werkvloer?
  • Hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat stress niet negatief wordt?
  • Hoe kunnen bedrijven zich hierop (anders) organiseren?

Dat ontdek je in deze episode van Brainpickings!

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER