POP-UP van Engie maakt jongeren warm voor techniek

Na de code van Coppens, het populaire programma van de broers Coppens, waar bekende Vlamingen zich moeten bevrijden uit een escape room, kunnen nu ook onbekende Vlamingen zich laten opsluiten in een escape room en de code proberen kraken. Niet die van Coppens maar van die van Engie. Een straf initiatief van Engie om de Vlaming op een ludieke, innovatieve en begrijpbare manier bewust te maken van energie-efficiënte maatregelen en te bevrijden van een te hoog energieverbruik maar ook om jongeren te bereiken en kennis te laten maken met Engie als potentiële werkgever…

Gedurende een volledige maand, van 24 oktober tot 23 november 2019 kan je ENGIE vinden met een pop-UP op de Meir in Antwerpen. De grootste blikvanger is een escape game rond het thema energie. De pop-UP van ENGIE is bovendien een uitgelezen kans om jongeren warm te maken voor een latere job als technieker of ingenieur. Op 14 en 21 november verwacht ENGIE zo’n 40 leerlingen uit Antwerpse middelbare en hogescholen. Zij krijgen niet enkel de mogelijkheid om deel te nemen aan de escape game, maar kregen ook van enkele HR-experts van ENGIE handige tips & tricks krijgen rond de arbeidsmarkt en solliciteren.

Fotografe Caroline Dupont ging op 14 november een kijkje nemen en zag dat het goed was 🙂

Leerlingen uit technische richtingen konden terecht in maar liefst 5 ‘kamers voor workshops van een 20-tal minuten:

  1. Escape Room: Vind zo snel mogelijk de oplossing in elke kamer en win een hippe bag!
  2. Race Room: Steek zelf een auto in elkaar die op waterstof rijdt
  3. Personality Room: Krijg inzicht in hoe je in elkaar zit en hoe dat je kan helpen op je toekomstige werk
  4. Interview Room: Leer via een aantal grappige filmpjes hoe je best gaat solliciteren
  5. Safety Room: Weet jij welke veiligheidskledij past bij welke job?

Over het initiatief:

Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “De pop-UP van ENGIE heeft als doel om de mensen op een ludieke, innovatieve en begrijpbare manier bewust maken van energie-efficiënte maatregelen. Vaak worden die immers als last beschouwd en is de drempel te hoog om hier werk van te maken. Maar de escape room en de workshops tonen aan dat een huis energiezuiniger maken, gemakkelijker en sneller kan gebeuren dan je zou verwachten. Met dit nieuwe en exclusieve initiatief neemt ENGIE zijn verantwoordelijkheid op als belangrijke energiespeler van het land en wil het zijn expertise doorgeven en de mensen helpen om zo zuinig mogelijk om te springen met energie.”

Bron:Hellen Smeets – Engie

Webp.net compress image 6 3

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER