[Podcast] Brainpickings: Leren uit boeken: in het hoofd van Olivier Onghena ‘t Hooft, Marc Vande Gucht & Filip Grisar

#Brainpickings is de podcast van #ZigZagHR voor HR professionals, leidinggevenden & ondernemers. Iedere week kruipt Lesley Arens in het hoofd van een HR professional, expert of thought leader om inspiratie, best & next practices te stelen waarmee jij concreet aan de slag kan gaan in jouw organisatie of HR-team

Drie auteurs aan de andere kant van onze tafel in deze editie van #ZigZagHR Brainpickings

(1) Olivier Onghena ‘t Hooft schreef ‘Het Noble Purpose Book’,
(2) Marc Vande Gucht schreef samen met Geert Serneels Collega in hoofd en hart.
(3) En Filip Grisar schreef samen men met Han Looten hij ‘Van Ingeblikt naar Open Zee’.

Drie boeken, uitgegeven bij Lannoo Campus.

Filip Grisar houdt zich bezig met mensen en helpt hen, niet om een betere maar om een meer bewuste leider te worden. Zijn co-auteur Han wou zijn jarenlange expertise overdragen en dat schreven ze uiteindelijk neer in novelle-vorm die de dagelijkse leiderschapsdilemma’s bespreekbaar maakt en waarmee ze leidinggevenden willen uitdagen om te reflecteren.

Voor Marc is dit al het derde boek. Zijn insteek? Mentaal welbevinden. Meer nog, dat is de reden van zijn bestaan. Hij heeft de afgelopen 15 jaar bijzonder veel tijd, geld en energie gestoken in een project om jongeren te beschermen tegen klappen. De aanleiding daarvan is het feit dat zijn dochter Joke op 20 jarige leeftijd uit het leven is gestapt. En nu maakt hij de vertaalslag naar de bedrijfsvloer. Elk jaar stappen 1200 mensen uit het leven in ons land en nog eens 12.000 mensen ondernemen een poging daartoe. De overheid investeert daarvoor jaarlijks 1,2 miljoen euro. Tegenover 500 miljoen voor minder verkeersslachtoffers, nochtans vallen er meer doden door suïcide dan door het verkeer.

Olivier is een noble purpose ondernemer en hij is vooral aan het werk in het buitenland, hij adviseert andere ondernemers en helpt hen bij het definiëren van hun zingeving wat hij the Noble Purpose noemt. Het begin van zijn boek neemt je mee naar Columbia waar hij in 1994 gekidnapt werd door de Farc. Zijn boek leest als een roman, misschien zelfs een beetje als dagboek, Olivier wil op basis van zijn eigen ervaring de lezer laten reflecteren: waarom doe je wat je doet? Waar staat jouw organisatie voor? Aan welke organisatie wil jij leidinggeven?

Verder leren en lezen?

>> Bestel nu de drie boeken van deze auteurs aan voordeeltarief!
>> Ga naar https://www.lannoocampus.be/nl/zigzaghr-pakket
Voeg ‘Het Noble Purpose boek’, ‘Collega in hoofd en hart’ en ‘Van ingeblikt naar open zee’ toe aan je winkelmandje en betaal 59,98 euro ipv 89,97 euro

Veel leesplezier!

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Twitter
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Event: Workforce Management als strategische succesfactor

26 OKTOBER 2023

Ook interessant

LEES MEER