Medewerkers TVH zamelen 15.000 euro voor goede doel

De medewerkers van onderdelenspecialist TVH schenken 15 000 euro aan twee goede doelen. Zowel BiJeVa vzw en Villa Berke kregen elk een cheque van 7500 euro overhandigd. Het bedrijf organiseert het hele jaar door verschillende acties voor het goede doel. Zo vond tijdens de eindejaarsperiode een Wintermarkt plaats en werd een tombola georganiseerd om geld in te zamelen voor de twee vzw’s. Die acties brachten 7500 euro op, het bedrijf verdubbelde dat bedrag.

Het bedrijf koos dit jaar opnieuw voor BiJeVa vzw als goede doel voor hun Wintermarkt. Een tweede goede doel was Villa Berke vzw uit Kortrijk. Isabelle Van de Voorde, Communication Manager, legt uit waarom ze deze vzw’s kozen: “Villa Berke helpt gezinnen die door een onverwachte situatie zoals ziekte of ontslag in armoede (dreigen te) belanden. BiJeVa helpt gezinnen die het minder breed hebben door voeding, kledij en schoolgerei te kopen en door activiteiten en vakanties te organiseren voor hun kinderen. Dit zijn twee mooie doelen die perfect aansluiten bij onze visie.”

Nog meer acties voor het goede doel

TVH beschikt over een eigen sociaal comité dat geregeld acties organiseert voor het goede doel. Daarbij kiezen ze vaak voor goede doelen die het menselijke vooropstellen. Isabelle vertelt: “Op de werkvloer zetten we hard in op het persoonlijke welzijn van onze medewerkers. Dat weerspiegelt zich in de mooie resultaten die we elke keer weer behalen als we een actie opzetten. Zo organiseerden we het afgelopen jaar verschillende inzamelacties voor de mensen in Oekraïne. Ook voor een vzw dichter bij huis, de sociale kruidenierswinkel De Kapstok in Pittem, werd een inzamelactie georganiseerd. Opnieuw met als doel het leven van die mensen iets beter te maken.”

TVH zette zich in het verleden al vaker in voor het goede doel, maar de afgelopen jaren stond het op een lager pitje door de coronaperikelen. “Maar sinds vorig jaar gaan we er weer 100% voor. Er volgt nog een taartenbak, we namen opnieuw deel aan de YOUCA Action Day en op het einde van het jaar organiseerden we een klaaskoekenontbijt. En ook de Lignaverda Challenge, waarbij we medewerkers uitdagen om meer te bewegen in ruil voor het planten van bomen in Senegal, komt er terug aan”, sluit Isabelle af.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER