Klinkende namen op Future Generations Conference FTI and& in Leuven

Basketbalicoon Ann Wauters, voormalig voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri, Vice President Research & Development bij imec Chris Van Hoof, digitaal visionair Jo Caudron … Het zijn slechts enkele van de nieuwe klinkende namen die Flanders Technology and Innovation (FTI) Leuven lost voor de Future Generations Conference op 19 maart 2024. De exclusieve summit maakt deel uit van FTI and&, het stadsfestival te Leuven rond innovatie als motor van duurzame welvaart voor de generaties van morgen.

De Future Generations Conference belooft zo een ware hoogmis te worden voor al wie zich wil laten inspireren door de impact van innovatie voor een betere toekomst.

Marieke Sopers, festivaldirecteur van FTI and& in Leuven

“Ons doel van de Future Generations Conference is om mensen te triggeren samen na te denken over de toekomst met één simpele vraag: Hoe kunnen we het leven voor toekomstige generaties beter en gezonder maken? “We willen verder kijken dan volgende week of volgende maand en iedereen inspireren om de shift te maken van een focus op korte termijn naar een langetermijndenken. Welke mindset, daadkracht, innovaties en leiderschap zijn nodig om echt een verschil te maken? We hebben daarom een line-up van meer dan vijftig visionairs, thought leaders, beleidsmakers en jonge mensen zelf die hun unieke ervaring en visie zullen delen met het publiek.”

Intrigerende sprekers

​Leuven MindGate lost als organisator van FTI and& nu een tweede batch namen van intrigerende sprekers. Zo tekenen onder meer basketbalicoon Ann Wauters, Amir Bouchrari van de Vlaamse Jeugdraad en Alexia Leysen, initiatiefneemster achter ‘Dagen Zonder Vlees’ present.

Daarnaast verwelkomt de Conference ook Inez Myin-Germeys, professor aan de KU Leuven en experte in digitale mentale gezondheid, en Chris Van Hoof. Van Hoof is Algemeen Directeur van het Nederlandse OnePlanet Research Center en Vice President Research & Development bij imec. In zijn uiteenzetting ‘Je bent wat je eet’ heeft hij het onder meer over een AI-pil die ons met behulp van nanotechnologie het inwendige lichaam van de patiënt beter leert kennen.

Eerder maakte de organisatie al een eerste reeks sprekers bekend onder wie de Welshe en ‘s werelds eerste Future Generations Commissioner Sophie Howe, filosoof, investeerder en oprichter van Impact House, Piet Colruyt, Nederlands televisiemaker en columnist Tim Hofman en Pieter Jelle De Brue, zaakvoerder van het Leuvense webbureau Statik.

Workshops en cultuur

​Wie zich inschrijft voor de Future Generations Conference kan ook deelnemen aan verschillende workshops in het ‘Connection Lab’, zoals een workshop over Deep Time of een interactieve sessie omtrent kruisbestuiving. De focus ligt hier helemaal op de kracht van verbinding.

Geïnteresseerden die de Future Generations Conference niet willen missen, kunnen hier tickets bestellen. Deze tickets geven bovendien ook toegang tot cultuur tijdens het stadsfestival. Zo kunnen deelnemers ook naar het Arts & Science-programma van STUK met een installatie van Playfield en muziekvoorstellingen van Mika Oki. Of naar de dansvoorstelling LIMP: een optreden met een eenbenige danser, waarbij technologie, robots en speciaal ontwikkelde kunstmatige intelligentie (AI) samenkomen. Het volledige programma van het stadsfestival is beschikbaar op www.ftileuven.be.

Deelfestival

​FTI and&, dat plaatsvindt van 16 tot 20 maart 2024 in Leuven, is één van de zes deelfestivals die plaatsvinden over heel Vlaanderen en kadert in het initiatief Flanders Technology & Innovation, waarmee de Vlaamse regering wil aantonen dat technologie en innovatie cruciaal zijn voor de toekomst van Vlaanderen. Het thema van FTI and& is de gezondheid en het mentaal welzijn van de generaties van morgen. De organisatie is in handen van Leuven MindGate.

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER