fbpx

Kleurrijke karakters boven traditionele profielen bij Upgrade Estate

In 2020 startte Upgrade Estate een diversiteitstraject met strategisch diversiteitsadviseur & ondernemer Hassan Al Hilou. Het bedrijf zet al jaren in op diversiteit bij medeMerkers, huurders en andere partners. Upgrade Estate omarmt met dit specifiek traject een aantal nieuwe initiatieven en hoopt hiermee andere bedrijven te inspireren.

Impact creëren

Wat startte met een interne coffee & learn sessie over inclusie en diversiteit met de medeMerkers van Upgrade Estate in oktober 2020, is uitgegroeid tot een mooie samenwerking met Hassan Al Hilou. Upgrade Estate lanceert dit diversiteitstraject om zowel binnen de onderneming als bij haar stakeholders meer impact te creëren rond dit thema. Dit diversiteitstraject kadert in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die het bedrijf vooropstelt.

”De kracht van ons bedrijf zit onder meer in de diversiteit van onze teams. We verkiezen kleurrijke karakters boven traditionele profielen, want een diversiteit aan ideeën draagt bij tot innovatie.” aldus Sofie Liekens, Chief Happiness Officer

“In Brussel zijn er zo veel verschillende culturen, nationaliteiten en dat is fantastisch. Ik voel me helemaal thuis in deze stad. Deze smeltkroes kan je ook terugzien bij Bru Upkot. Internationale studenten, Erasmus studenten, studenten met een andere origine,… You name it, we got it!” vertelt Ornella Schreurs, Upkot coach bij Bru Upkot

Jarenlange inzet op diversiteit

Upgrade Estate besteedt al vele jaren aandacht aan diversiteit bij haar medeMerkers, huurders, klanten en andere partners. Daarvan getuigen de talrijke reeds bestaande initiatieven zoals een genderneutraal rekruteringsbeleid, een meertalige werfcommunicatie, een anoniem meldpunt ingeval van discriminatie, een diverse huurder community en een duurzame en sociale bedrijfsvisie.

Zakwoordenboekje op de werf

Onder het motto ‘alles kan beter’, maakt Upgrade Estate nu nog meer impact op vlak van diversiteit. Zo maakte het bedrijf een zakwoordenboekje in 7 talen om de buitenlandse werkkrachten op de werf te motiveren en aan te spreken in hun eigen taal. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan feestdagen van andere culturen en komt er een diversiteitscharter voor alle partners. In de toekomst wordt er nog verder gewerkt aan de uitrol van het diversiteitstraject over 5 domeinen: aannemers, leveranciers, medeMerkers, marketing en huurders.

Over Upgrade Estate
Upgrade Estate realiseert en beheert huisvesting voor studenten (Upkot), young professionals (Upliving) en groei Kmo’s (Upoffiz) waarbij aandacht voor zowel investeerder als huurder voorop staat. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring en zet in op aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimtes, aandacht voor groen en duurzaamheid, een uitstekende prijskwaliteitverhouding, convenience voor alle partijen en een coach als verbindende factor. Upgrade Estate maakt impact op de 3 niveaus van duurzaamheid: ecologisch, sociaal en economisch.

Lees hier het artikel met Hassan Al Hilou dat verscheen in de editie van mei 2021

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbriefGerelateerde artikels.