fbpx

Kerst vieren met de collega’s én een partybox

Kerst vieren met je collega’s, in heel wat bedrijven zijn Secret Santa-feestjes het hoogtepunt van het jaar. Maar nu corona ons gescheiden houdt en samen feest vieren onmogelijk is, moeten we op zoek naar een alternatief om de kerstsfeer in huis te brengen. Facilitair bedrijf ISS – met hun hoofdzetel in Vilvoorde – pakt daarom uit met een speciale partybox die bedrijven bij medewerkers aan huis kunnen laten leveren. In de box zitten een aperitief, hapjes, goodies of zelfs een kisscam of code voor een dj-sessie. Medewerkers krijgen de box net voor de virtuele meeting aan de voordeur geleverd en kunnen dan meteen deelnemen aan het feestje.

Amper een op de vijf Belgen verkiest online vergaderen boven echt samenzitten in een kantoorruimte terwijl we die vergaderingen via de computer wel efficiënter vinden dan de fysieke alternatieven. Bij een videomeeting is de afstand en interactie tussen de deelnemers te groot. Dat merkt ook ISS, zowel bij vergaderingen als bij grotere bedrijfsevents.

“Wij willen ervoor zorgen dat werknemers niet puur naar een scherm moeten kijken tijdens een evenement, maar dankzij een thuis geleverd pakket interactief betrokken worden bij het event om zo de beleving ervan te vergroten”, legt Stefan Wagemans, manager event catering bij ISS, uit. “Indien virtuele evenementen geen verrassend element bevatten, haken deelnemers snel af.”

Interactie tijdens videocall

Met hun aan huis geleverde pakketten zorgt het bedrijf dat gespecialiseerd is in facility services voor een extra beleving tijdens een live stream. Het event speelt zich namelijk niet alleen af op het scherm, maar bevat ook een niet-virtueel element: een party box. De boxen worden door ISS samengesteld en bevatten hapjes, drank en goodies, zoals dit ook het geval is bij een live event. ISS levert de boxen zelf. Indien er veel boxen tegelijk over het hele land moeten worden geleverd bij de werknemers, werkt het bedrijf samen met koerierdiensten. Ook krijgen deelnemers de mogelijkheid tot interactie tijdens de videocall. “Denk bijvoorbeeld aan een variant van de kiss cam, zodat medewerkers een element uit de doos die thuis geleverd wordt kunnen aandoen en zo in beeld komen. Zo houden we de aandacht van de deelnemers erbij”, zegt Stefan Wagemans.

Medewerkers verwennen

De partyboxen kunnen uiteraard ook zonder virtueel event besteld worden om werknemers te bedanken of als eindejaarsgeschenk en kunnen gevuld worden met streekproducten. Klanten kunnen ook zelf beslissen om een extra persoonlijke touch toe te voegen aan de pakjes, zoals een bedankingskaartje of een boek. “Onze pakjes worden aan huis geleverd door ons personeel in uniform, wat ook altijd wordt geapprecieerd bij de medewerkers”, verduidelijkt Stefan Wagemans. “Uiteraard kunnen de pakjes ook aangeboden worden als nieuwjaarsgeschenk, in plaats van de traditionele nieuwjaarsdrink.”

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on pocket
Opslaan in Pocket
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbriefGerelateerde artikels.