Innovatie in digital assessments #182

Het belang van assessments is groter dan ooit. Op een krappe arbeidsmarkt is de kost van een bad hire bijzonder groot. Het gaat ook niet meer alleen over de juiste competenties, maar over de juiste competenties op de juiste plaats in een volatiele ambigue wereld. En dat maakt dat de wereld van assessments fundamenteel veranderd is.

Tot een paar jaar geleden bestonden assessments uit zware testen, exclusief voor de allerhoogste functies. Je was er als kandidaat een dag aan kwijt In een onpersoonlijke ruimte, een papieren postbaktest, rollenspellen. Geen feedback. De tijden zijn veranderd. Gelukkig maar. En bij Fenix Consulting hebben ze dat goed begrepen daar hebben ze volop de kaart getrokken van digital assessments. Bedrijven vragen dat en kandidaten verwachten dat.

Hoe heeft Wim Morbée Managing Partner bij FENIX Consulting, de wereld van assessments zien evolueren, welke trends ziet hij en hoe speelt Fenix Consulting daarop in?

Assessments zijn niet alleen een grote meerwaarde voor bedrijven, ook voor kandidaten. Zij verwachten – meer dan ooit – feedback. In dat opzicht is een assessment eigenlijk een cadeau dat de kandidaat of de medewerker krijgt, een uitnodiging ook om met de resultaten ervan aan de slag te gaan.

Wim is overigens al sinds zijn jeugd bezig met theater: als voorzitter van het theatergezelschap Vreak (Vlaams Recreatief en Andersgeaard Kunsttheater), als regisseur, als schrijver en als toneelspeler. Genderdiversiteit en inclusie zijn thema’s waar hij vooral op inzet. En laat dat nu ook net de thema’s zijn die ook in het bedrijfsleven aan belang winnen. Wat kan het bedrijfsleven eigenlijk leren van theater?

Deel via Facebook
Deel via Twitter
Deel via LinkedIn
Opslaan in Pocket
Deel via WhatsApp
Verstuur per e-mail

Schrijf je in op de #ZigZagHR-nieuwsbrief

Waarom abonneren

  • Verdiep jouw HR-kennis & verbreed jouw blik op de wereld
  • Iedere maand een HR thema in de kijker
  • Online toegang tot het HR archief
Aanrader

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website gemaakt door Kreatix. In opdracht van LICEU BVBA

#ZigZagHR