Geld is belangrijk voor elk bedrijf, dus ook voor HR

P&L, cashflow, ROI. Klinkt dat als Latijn? Volgens financieel expert Vera Smets zou dat niet mogen: “Financieel inzicht is fundamenteel voor de professionalisering van HR én voor je eigen carrière.” Ze verklapt welke drie basisbegrippen elke HR-professional zou moeten kennen.

P&L

P&L staat voor profit and loss en is de resultatenrekening. Het is de film van de winst van de voorbije periode (jaar, kwartaal,…). Voor HR zijn er twee belangrijke posten in de P&L.

  1. De medewerkers in loondienst vind je in post 62.
  2. Heel wat bedrijven maken ook gebruik van freelancers. Die vind je in post 61. Daar staat ook het loon van de zaakvoerders.

Hoe verhoudt de loonkost zich tot de andere kosten? En tot de verkoop of omzet?
Inzicht in de P&L is een solide basis voor je HR-beleid.

Vera Smets

Cashflow

In België moet elke nv en bv zijn balans en resultatenrekening publiceren bij de Nationale Bank. Ben je op de beurs dan is ook een derde document verplicht: de cashflow statement of het kasstromenoverzicht.

Het is spijtig dat niet elk bedrijf dat document moet maken. Het bevat belangrijke managementinformatie. De cashflow statement toont je de film van de cash. Hierboven lees je dat de P&L de film is van de winst.

Kan een bedrijf winst maken en tegelijkertijd cashproblemen hebben?
Wees maar zeker.

Ook het omgekeerde kan.
Een bedrijf kan een zeer grote som op de bankrekening hebben staan terwijl de verliezen zich opstapelen. Als HR-professional moet je het verschil goed begrijpen tussen winst en cash, want het personeel is essentieel in het mee maken daarvan.

Als je de plaats van HR kent in de P&L en de cashflow, dan kan je in kaart brengen waar het bedrijf versterking nodig heeft, of ondersteuning vanuit HR.

Vera Smets

ROI

ROI staat voor return on investment. Als HR Professional moet je beseffen dat personeel geen kost is, maar een investering. Voor het bedrijf en voor de carrière van de medewerker is het essentieel dat die investering rendeert. Wil een bedrijf salarissen kunnen blijven betalen dat moet het personeel op korte of lange termijn renderen.

ROI is geen vies woord.

Vera Smets

Hoe productief zijn de medewerkers? Hoe verdient de loonkost zich terug? Rendement moet je soms ook anders bekijken. Wat is de kost van iets niet te doen? Bijvoorbeeld van geen opleidingen te organiseren? Misschien verlies je daardoor medewerkers wat dan weer een dure aangelegenheid is, want nieuwe mensen vinden kost veel geld.

Iets niet doen is vaak duurder dan iets wel doen.

Vera Smets

Meer weten?

Vera Smets maakt er haar persoonlijke missie van om de brug te slaan tussen financiële en niet-financiële medewerkers. Ze schreef het boek Finance is fun! Financieel management ontcijferd.

TIP #ZigZagHR en Vera Smets lanceren dit najaar samen de opleiding Finance for HR.

FINANCE IS FUN omslag min
AnsPhotography 2022 business VeraSmets social Z2A0275 min

Tekst: Vera Smets
Foto: Ans Photograph

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER