Fonds Securex ondersteunt projecten die toegang tot werk vergemakkelijken

Securex heeft het Fonds Securex opgericht. Het Fonds, in beheer van de Koning Boudewijnstichting, biedt middelen en verdere ondersteuning aan sociale organisaties met projecten die elk met een eigen insteek de toegang tot werk in België willen vergemakkelijken. Het Fonds steunt alvast projecten van de organisaties BeCode en YouthStart.

Filip Baptist, CEO van Securex: “Met de oprichting van dit Fonds wil Securex een bijkomende positieve bijdrage leveren tot onze maatschappij. De activiteiten van het Fonds Securex zijn volledig in lijn met de waarden en missie van ons bedrijf. Door gericht projecten te ondersteunen, wil het Fonds ondernemerschap en inzetbaarheid op de Belgische arbeidsmarkt duurzaam stimuleren. Concreet gaat het onder meer over betere toegang tot en meer diversiteit op onze arbeidsmarkt, de kansen maximaliseren om aan het werk te blijven, en de aandacht voor gezondheid op het werk ten allen tijde hoog te houden.”

BeCode en YouthStart, de eerste organisaties die worden gesteund

Het Fonds Securex gaat van start met de ondersteuning van lopende projecten in België van de organisaties BeCode en YouthStart.

BeCode, actief in Brussel, Gent, Charleroi en Luik, leidt (jong)volwassenen op tot professionele programmeurs en wil vanuit een sociaal inclusieve insteek een antwoord bieden op het nijpend tekort aan digitaal geschoolde arbeidskrachten. Het biedt een gratis, voltijdse opleiding van 7 maanden aan, gevolgd door een bedrijfsstage, waarbij kandidaten louter op basis van motivatie en potentieel worden geselecteerd. De opleiding focust daarmee bewust op een aantal doelgroepen die het traditioneel moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

YouthStart, het tweede initiatief, begeleidt in heel België jongeren met hoogstens een diploma hoger secundair onderwijs die niet werken en niet naar school gaan. Dit met het doel om hen te (her)activeren via een intensieve en gratis training van 8 dagen. Na de training krijgen de jongeren gedurende 6 maanden individueel begeleiding via samenwerking met organisaties die hen verder begeleiden in hun zoektocht naar een geschikte job, in het maken van de juiste studiekeuze of bij de opstart van een zelfstandige activiteit.

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting en aangestuurd door Fons Leroy

Het Fonds Securex wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, die waakt over de processen binnen het Fonds en zorgt voor de administratie en contracten met weerhouden organisaties.

Brieuc Van Damme, CEO van de Koning Boudewijnstichting: “De Koning Boudewijnstichting speelt een centrale rol in de ontwikkeling van vaardigheden en talenten doordat ze op maat gemaakte programma’s en initiatieven ondersteunt. Zo helpt de Koning Boudewijnstichting nieuwe kansen en opportuniteiten te creëren voor de meest kwetsbare groepen binnen de maatschappij.”

Voorzitter van het beheerscomité van het Fonds Securex is Fons Leroy, die tot 2019 veertien jaar afgevaardigd bestuurder was van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Sindsdien geeft Fons Leroy onder meer lezingen over humanresourcesmanagement en arbeidsmarktbeleid, is hij assessor voor het European Network of Public Employment Services en voorzitter van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), het Beroepenhuis, de Ronde Tafel Arbeidszorg en het JEZ!-fonds. Nu wordt hij eveneens voorzitter van het beheerscomité van het Fonds Securex.

Fons Leroy, voorzitter van het beheerscomité van het Fonds Securex: “Het is hoopgevend dat in deze turbulente tijden bedrijven zoals Securex hun maatschappelijke impact willen vergroten. Dankzij het Fonds Securex krijgen kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt nieuwe kansen inzake professionele integratie en werk. Zo bouwen we met dit Fonds mee aan een hogere werkzaamheidsgraad in ons land, de voorwaarde voor meer welvaart én welzijn!”

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER