Fietsleasing als onderdeel van een hedendaags mobiliteits- & welzijnsbeleid

We zijn halverwege 2023, tijd voor een tussentijdse balans: waar lagen HR professionals de afgelopen maanden wakker van? We vroegen het aan onze HR Community, doken in de cijfers en analyseerden de meest gelezen artikels. Op basis daarvan zien we 3 duidelijke trends:

(1) Hoe zorgen we dat alles betaalbaar blijft met de stijgende loonkosten?
(2) Hoe dragen we zorg voor het (financieel) welzijn van onze mensen?
(3) En hoe blijven we als HR professional zelf bij in deze snel veranderende wereld?

Tijdens de BBQ editie van onze HR talkshow, #ZigZagHR Live, reikten we inspiratie en concrete handvaten aan om met deze drie uitdagingen aan de slag te gaan. Lesley Arens ging daarvoor in gesprek met Wim Floré en Tom Maes van o2o Bicycle Leasing, over fietsleasing als onderdeel van het mobiliteits-en welzijnsbeleid.

+++

Bedrijven zullen steeds meer flexibiliteit moeten bieden in hun verloningspakket rond mobiliteit. En hoewel de bedrijfswagen vooralsnog de meest aangeboden optie blijft, de bedrijfsfiets zit onmiskenbaar in de lift, onder meer dankzij fietsleasing. En dat is goed voor de portemonnee, goed voor het milieu, goed voor de mobiliteit én goed voor het welzijn, klinkt het. Fietsleasing maakt mobiliteit betaalbaar en toegankelijk

Flexibiliteit in het loonpakket is de toekomst voor bedrijven en hierin speelt slimme mobiliteit een grote rol. Bedrijven zetten steeds meer in op een duurzamer mobiliteitsbeleid als onderdeel van het loonpakket. En er zijn heel veel opties, sommigen duur en vrij complex, maar dat is niet het geval voor fietsleasing? Fietsleasing maakt mobiliteit betaalbaar en toegankelijk.

Fietsleasing is een extralegaal voordeel waarbij de werknemer een fiets huurt via de werkgever. Wanneer de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer, is dat vrijgesteld van belastingen, RSZ en patronale bijdragen. Na afloop van het contract kan de fiets worden overgenomen aan de restwaarde of kosteloos worden teruggegeven. Als werkgever kan je ook kiezen om een extra bijdrage te voorzien in het leasebudget van je medewerkers. Zo’n bijdrage is een extra troef in je employer branding en verhoogt de loyaliteit.

  • Wat zijn de voordelen voor werkgever en werknemer?
  • Hoe zet je het op?
  • Hoeveel werk komt daarbij kijken voor HR?
  • Hoe verhoudt fietsleasing zich ten opzichte van het mobiliteitsbudget?
  • En hoe zal de toekomst van mobiliteit verder evolueren?

💡 Meer info over fietsleasing en o2o

🎧 Bekijk of beluister de podcast met Wim Floré en Tom Maes

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Ook interessant

LEES MEER