Een flexibel loonpakket en mobiliteit gaan hand in hand. Fietsleasing biedt een eenvoudige en fiscaal voordelige oplossing voor groene mobiliteit. Door samen te werken met een ervaren partner zoals o2o wordt de administratie volledig uit handen genomen.
Wat is fietsleasing?
Fietsleasing is een extralegaal voordeel waarbij de werknemer een fiets huurt via de werkgever. Wanneer de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer, is dat vrijgesteld van belastingen, RSZ en patronale bijdragen. Na afloop van het contract kan de fiets worden overgenomen aan de restwaarde of kosteloos worden teruggegeven aan o2o. Als werkgever kan je ook kiezen om een extra bijdrage te voorzien in het leasebudget van je medewerkers. Zo’n bijdrage is een extra troef in je employer branding en verhoogt de loyaliteit.
Duurzame multi-mobiliteit
“Bedrijven zullen steeds meer flexibiliteit moeten bieden in hun verloningspakket rond mobiliteit”, weet o2o-oprichter Wim Floré. “Veel bedrijven zetten nu al in op een flexibel mobiliteitsbudget. Om de leasefiets te promoten, zal er verder moeten gekeken worden dan enkel brutoloonruil. Zo kan een werknemer bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om deel van het autoleasebudget in te ruilen voor fietsleasing. Een duurzame multi-mobiliteit zal een onmisbaar onderdeel worden van flexibele verloning.”
Waarom kiezen voor o2o?
Bij o2o is fietsen onze passie en fietsleasing onze specialiteit. Ons doel is om jou volledig te ontzorgen en daarom hebben we onze gebruiksvriendelijke tools intern ontwikkeld. We bieden maximale ondersteuning gedurende het hele proces. Fietshandelaren sturen ons offertes en verzorgen het onderhoud, werkgevers keuren offertes goed en beheren de vloot, en werknemers kunnen hun leasebudget simuleren, offertes indienen en het servicebudget opvolgen. Geen opstart-, abonnements- of platformkosten.
Voor de werknemer voorzien we vrijheid in fietstype, -merk, én -handelaar, zo kan elke werknemer zijn perfecte fiets kiezen. Wij vinden dat elke fietshandelaar toegang moet krijgen tot de leasemarkt: van grote fietshandelaars tot kleine zelfstandigen. Zowel de reguliere als sociale economie krijgt een eerlijke plaats in ons logistiek proces: zo kan fietsonderhoud gedaan worden bij fietsateliers met sociale tewerkstelling (zoals Ateljee vzw Gent, Ecoso, vzw Stroom).
Samen met lokale fietshandelaren kunnen we langskomen op jouw bedrijf en laten we je werknemers verschillende fietsen uitproberen. We werken ook aan het Circular Bike Project met Decathlon. De fiets kan op het einde van de leaseovereenkomst overgenomen worden door Decathlon om deze klaar te maken voor een tweede leven.
Zo werkt het
Fietsplan op maat
Na een initiële check met het sociaal secretariaat stellen we samen een fietsplan op maat op. Daarin leggen we vast met welk budget je werknemer de leasefiets betaalt en welke services mogelijk zijn. Wij maken het fietsbeleid en de addenda op.
Kick-off
Voor de werkgever voorzien we een helder stappenplan. De werknemers worden uitgenodigd voor een kick-offsessie met alle informatie over fietsleasing. Ook na de start organiseren we leuke events.
Ontzorging dankzij tools
Van aanvraag tot facturatie: onze tools doen het werk maximaal voor jou. Maximale ontzorging verzekerd.
Einde contract
Wanneer het leasecontract ten einde loopt, beslist je werknemer om de fiets terug te geven of over te nemen. Je volgt alles eenvoudig op met onze tools.
Voordelen van fietsleasing
Voor de werkgever
- Budgetneutraal dankzij inruil brutoloon en patronale bijdrage
- Extralegale voordelen verhogen loyaliteit
- Gelukkige en gezonde werknemers: minder filestress en meer beweging
- Een duurzame stap dankzij de lagere CO₂-uitstoot
- Extra troef in de war for talent
Voor de werknemer
40% voordeliger dan een privéaankoop
All-in-leasepakket: services, onderhoud en accessoires inbegrepen
Boost voor mentaal en fysiek welzijn
Duurzame en gezonde keuze
Ook Vlerick is overtuigd!
+++
Op zoek naar een betrouwbare partner om fietsleasing uit te rollen in jouw organisatie?
Dan ben je bij o2o aan het juiste adres.
Met hun expertise hielpen ze al meer dan 750 Belgische bedrijven, waaronder Barry Callebaut, Proximus, La Lorraine, AG en Volvo.
>> Wil jij ook de kaart trekken van duurzame mobiliteit?
>> Download dan de whitepaper