PARTNERCONTENT

Wijs op weg met o2o fietsleasing

Een flexibel loonpakket en mobiliteit gaan hand in hand. Fietsleasing biedt een eenvoudige en fiscaal voordelige oplossing voor groene mobiliteit. Door samen te werken met een ervaren partner zoals o2o wordt de administratie volledig uit handen genomen.

Wat is fietsleasing?

Fietsleasing is een extralegaal voordeel waarbij de werknemer een fiets huurt via de werkgever. Wanneer de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer, is dat vrijgesteld van belastingen, RSZ en patronale bijdragen. Na afloop van het contract kan de fiets worden overgenomen aan de restwaarde of kosteloos worden teruggegeven aan o2o. Als werkgever kan je ook kiezen om een extra bijdrage te voorzien in het leasebudget van je medewerkers. Zo’n bijdrage is een extra troef in je employer branding en verhoogt de loyaliteit.

Duurzame multi-mobiliteit

“Bedrijven zullen steeds meer flexibiliteit moeten bieden in hun verloningspakket rond mobiliteit”, weet o2o-oprichter Wim Floré. “Veel bedrijven zetten nu al in op een flexibel mobiliteitsbudget. Om de leasefiets te promoten, zal er verder moeten gekeken worden dan enkel brutoloonruil. Zo kan een werknemer bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgen om deel van het autoleasebudget in te ruilen voor fietsleasing. Een duurzame multi-mobiliteit zal een onmisbaar onderdeel worden van flexibele verloning.”

Waarom kiezen voor o2o?

Bij o2o is fietsen onze passie en fietsleasing onze specialiteit. Ons doel is om jou volledig te ontzorgen en daarom hebben we onze gebruiksvriendelijke tools intern ontwikkeld. We bieden maximale ondersteuning gedurende het hele proces. Fietshandelaren sturen ons offertes en verzorgen het onderhoud, werkgevers keuren offertes goed en beheren de vloot, en werknemers kunnen hun leasebudget simuleren, offertes indienen en het servicebudget opvolgen. Geen opstart-, abonnements- of platformkosten.

Onze tools kunnen geïntegreerd worden met flexible income plans, flexible reward of multi-mobility tools. We hebben integraties met o.a. SD Worx, Securex, Attentia, Payflip, Olympus en vele anderen. Benieuwd of wij ook integreren met jouw flexpartner? Contacteer ons!

Voor de werknemer voorzien we vrijheid in fietstype, -merk, én -handelaar, zo kan elke werknemer zijn perfecte fiets kiezen. Wij vinden dat elke fietshandelaar toegang moet krijgen tot de leasemarkt: van grote fietshandelaars tot kleine zelfstandigen. Zowel de reguliere als sociale economie krijgt een eerlijke plaats in ons logistiek proces: zo kan fietsonderhoud gedaan worden bij fietsateliers met sociale tewerkstelling (zoals Ateljee vzw Gent, Ecoso, vzw Stroom).

Samen met lokale fietshandelaren kunnen we langskomen op jouw bedrijf en laten we je werknemers verschillende fietsen uitproberen. We werken ook aan het Circular Bike Project met Decathlon. De fiets kan op het einde van de leaseovereenkomst overgenomen worden door Decathlon om deze klaar te maken voor een tweede leven.

Zo werkt het

Fietsplan op maat

Na een initiële check met het sociaal secretariaat stellen we samen een fietsplan op maat op. Daarin leggen we vast met welk budget je werknemer de leasefiets betaalt en welke services mogelijk zijn. Wij maken het fietsbeleid en de addenda op.

Kick-off

Voor de werkgever voorzien we een helder stappenplan. De werknemers worden uitgenodigd voor een kick-offsessie met alle informatie over fietsleasing. Ook na de start organiseren we leuke events.

Ontzorging dankzij tools

Van aanvraag tot facturatie: onze tools doen het werk maximaal voor jou. Maximale ontzorging verzekerd.

Einde contract

Wanneer het leasecontract ten einde loopt, beslist je werknemer om de fiets terug te geven of over te nemen. Je volgt alles eenvoudig op met onze tools.

Voordelen van fietsleasing

Voor de werkgever

  • Budgetneutraal dankzij inruil brutoloon en patronale bijdrage
  • Extralegale voordelen verhogen loyaliteit
  • Gelukkige en gezonde werknemers: minder filestress en meer beweging
  • Een duurzame stap dankzij de lagere CO₂-uitstoot
  • Extra troef in de war for talent

Voor de werknemer

40% voordeliger dan een privéaankoop
All-in-leasepakket: services, onderhoud en accessoires inbegrepen
Boost voor mentaal en fysiek welzijn
Duurzame en gezonde keuze

Ook Vlerick is overtuigd!

Meer mobiliteitsopties geven grotere tevredenheid over beleid

“De belangstelling voor duurzaamheid neemt sterk toe bij bedrijven en via het verloningssysteem maakt mobiliteit een belangrijk deel uit daarvan. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgische bedrijven niet tevreden is over hun mobiliteitsbeleid. De bedrijfswagen als deel van het verloningspakket blijft de meest aangeboden optie, al zit de bedrijfsfiets in de lift, onder meer dankzij fietsleasing. 75% van de grote bedrijven biedt die optie al aan. Het valt op dat meerdere mobiliteitsopties zorgt voor meer tevredenheid over het mobiliteitsbeleid.”

Prof. Xavier Baeten, Rewards & Mobility Vlerick Business School

Duidelijke stijging fietsgebruik sinds samenwerking met o2o

“We kozen o2o als partner voor onze fietsleasing en ervaren hen als een zeer professionele partner. De communicatie verloopt heel vlot, de tool is gebruiksvriendelijk en er is een zeer uitgebreid netwerk. Onze medewerkers zijn heel tevreden met de dienstverlening van o2o en er is een duidelijke stijging in het fietsgebruik sinds de introductie van fietsleasing.”

Kirby Van Laere, HR-manager Vlerick Business School

+++

Op zoek naar een betrouwbare partner om fietsleasing uit te rollen in jouw organisatie?
Dan ben je bij o2o aan het juiste adres.
Met hun expertise hielpen ze al meer dan 750 Belgische bedrijven, waaronder Barry Callebaut, Proximus, La Lorraine, AG en Volvo.

>> Wil jij ook de kaart trekken van duurzame mobiliteit?
>> Download dan de whitepaper

images

Schrijf je in op de wekelijkse HR-nieuwsbrief

Jouw verhaal lanceren bij #ZigZagHR?

Bespreek met ons de opties om jouw branded content op onze site te zetten.

Ook interessant

LEES MEER